Afrikaanse Percussie

Hakuna Matata!
Oftewel; vergeet je zorgen! Ja, vergeet je zorgen door je in deze groepscursus voor volwassenen bezig te houden met afrikaanse percussie; de vrolijke klanken van de djembe en de doundouns.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 01/10/2020
dag & tijd: do 19:30u
duur: 60min.
frequentie: tweewekelijks
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Donderdag
duur: 60min.
frequentie: tweewekelijks
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..

In 12 lessen gaan we aan de slag met diverse basisritmes zoals ze gespeeld worden in Guinee, Mali, Burkino Faso; maar we gaan ook aan de slag met de doundoun, sangban en de kenkeni. De bastrommels die de djembe’s polyritmisch begeleiden. Ieder ritme heeft een betekenis en is verbonden aan diverse rituelen, waarbij ook gedanst en gezongen wordt. Maar voor ons, is het muziek maken  belangrijk. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om deel te kunnen nemen aan deze cursus. Een paar luisterende oren is al voldoende!

Neem voor meer informatie en voor andere dagen en tijden contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

 

over de docent: Patty Bellel

Patty Bellel is geboren in Surabaja, Indonesië en woont in Venlo. Ze heeft een pedagogische achtergrond en is sinds 1997 verbonden met het Centrum voor de Kunsten te Roermond,  tegenwoordig ECI cultuurfabriek. Patty is opgeleid door verschillende djembe folas (meester drummers) uit West Afrika (zoals Famadou Konate en Ponda O Bryan). Ze heeft tien jaar  bij de gerenommeerde dans en percussie groep Idon! gespeeld en daarna tien jaar jaren bij Dalaba (ze maken een cross over van diverse muziekstijlen, met als basis de westafrikaanse muziek en veel gebruikmakend van de balafoon). Sinds 2000 werkt ze als  zelfstandige onder de naam Fote-Idon en geeft lessen en workshops op scholen en aan bedrijven.

Sinds 2005 werkt ze samen met Toettouttheater (Antoinette Thiery, tevens danseres van Idon!) en verzorgt ze theatervoorstellingen voor de allerkleinsten met muziek , zoals Toeta,  een Afrikaans sprookje voor de allerkleinsten. Momenteel ontwikkelt Toettouttheater de voorstelling PerZaDa, een Indonesisch sprookje met percussie, zang en dans.Daarnaast geven Patty en Antoinette cursussen en workshops Afrikaanse dans met live muziek voor volwassenen en voor kinderen.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden