Basis digitale fotografie 1

Heb jij een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera en wil je meer weten over de werking van de camera en beter leren fotograferen?  Volg dan onze cursus Fotografie basis 1 en basis 2 (verdeeld over twee cursusjaren). Tijdens de twee cursusjaren leer je de basisbegrippen en technieken die belangrijk zijn bij digitale fotografie. Hierna kun je nog de cursus Fotografie gevorderden volgen. 

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 15/09/2020
dag & tijd: di 19:45u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €246,50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Dinsdag
duur: 135min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €246,50
kies deze cursus
€ ..,..

Bij de cursus Fotografie basis 1 wordt naast een stuk theoretische en vaktechnische basiskennis ook de creativiteit van de cursist met betrekking tot de fotografie gestimuleerd. Punten die gedurende de cursus onder andere aan de orde komen zijn: digitale technieken, camerakennis, licht en schaduw, belichtingsmeting en de keuze van objectieven. Theorie wordt hierbij afgewisseld met praktijkopdrachten.

Het programma bestaat uit een kennismakingsles, vier blokken van zes lessen en een afsluitende les. In alle blokken wordt ingegaan op de theoretische kant van zowel de camera- als de opnametechniek. Ieder les wordt afgesloten met een praktijkopdracht, soms is dat binnen de ECI cultuurfabriek of op locatie. De meeste keren zal dat huiswerk zijn. Ook een bezoek aan een fototentoonstelling is een vast onderdeel van de cursus en wordt in overleg gepland. In iedere les zal het meegenomen fotowerk aan de hand van de opdrachten besproken worden en kunnen cursisten van elkaar leren met welke techniek en apparatuur een opname gemaakt is.

De cursus moet gezien worden als een echte fotografiecursus. Digitale verwerkingsprogramma’s worden slechts summier behandeld.

Voor deze cursus hoef je geen voorkennis te hebben. Gezien het karakter van de leerlijn, kan instromen in deze cursus alleen tijdens de eerste drie tot vier lessen.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Heb je geen systeem- of spiegelreflexcamera tot je beschikking, maar wil je wel beter leren fotograferen? Kijk dan eens naar onze cursus smartphone fotografie.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Ed Hul

Ed Hul is sinds 1994 gediplomeerd fotograaf en thans werkzaam als zelfstandige. Hij heeft nooit voor een specifieke richting in de fotografie gekozen, waardoor hij breed inzetbaar is en bovendien zeer veelzijdig in zijn werkervaring. Vanaf 2007 is Ed docent fotografie, eerst bij het Centrum voor de Kunsten en later bij ECI cultuurfabriek. Omdat lesgeven voortdurend aan veranderingen onderhevig is, heeft Ed een aantal aanvullende studies gedaan zoals de BIK opleiding (Beroepskunstenaar In de Klas) en de Master Kunst en Educatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (2012). Met veel plezier en enthousiasme deelt Ed zijn kennis en ervaring met cursisten!


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden