Kinder Brandschilder cursus

Een brandschilder cursus, speciaal voor kinderen. Bij ECI leer je in 5 lessen werken met deze eeuwenoude techniek waarmee je verf aanbrengt op een glasplaat die in de oven gesmolten wordt. Het resultaat? Een mooi lichtspel van kleuren en glas, net zoals de hoge gekleurde ramen die je ook in oude kerken vindt.

Deze kinder brandschilder cursus vindt plaats op: 1 maart, 8 maart, 15 maart, 22 maart en 29 maart. Er is plek voor een beperkt aantal kinderen, zodat ieder goed begeleid wordt door een vakdocent.

Tijdens deze korte kindercursus ga je spelenderwijs aan de slag met de basisbeginselen van het brandschilderen. Hoe verander je losse poeder in verf? Op welke manier breng je met kwasten, sponsjes en andere gereedschappen verf aan op de glasplaat? Wat gebeurt er vervolgens met de kleur en de verf? Kortom: een ontdekkingsreis met een prachtig mooi glazen kunstwerk als resultaat. Doe je mee?

Woon je in de gemeente Leudal? Dan krijg je maar liefst 66% (!) korting op deze cursus. Geef dit door aan: beeldend@ecicultuur.nl en je korting wordt meegenomen!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 01/03/2023
dag & tijd: wo 15:00u
duur: 60min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €75.00
kies deze cursus
€ ..,..

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.


 

over de docent: Babs Huwae

Op de middelbare school tekende ik al veel als de lessen een beetje saai waren. In 1996 heb ik een cursus aquarelleren gevolgd bij het CK. In 2015 ben ik begonnen met het volgen van de cursus glazenieren bij het CK. Bij de overgang naar ECI cultuurfabriek ben ik bij de cursus glazenieren gebleven. Sinds een aantal jaren of geef zelf workshops met glas voor volwassenen en kinderen in opdracht van ECI. Dit bestaat meestal uit mozaïeken met glas, maar ook wel uit brandschilderen en fusen. Hobbymatig maak ik thuis ook af en toe voorwerpen van vlakglas.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden