Cello

Maak nu kennis met de coolste grote broer van de viool: de cello!  De cello wordt gebruikt in bijvoorbeeld klassieke orkesten, maar je kunt er ook popmuziek op spelen in een bandje.

De cello is goed te vergelijken met de menselijke stem: hij kan zowel hoog als een viool en bijna zo laag als een contrabas, en natuurlijk alles daartussen klinkt gewoon goed. Je kunt er op tokkelen als een gitaar, of op de tokkel manier die ‘een hemelse engel’ gebruikt op de harp. En zelfs het snaar instrument de piano kun je imiteren. Ook kun je hem gebruiken als een trommel of er zelfs geluiden op maken die klinken als een fluit. Daarnaast bestaan er ook elektrische cello’s die je kunt bespelen met een koptelefoon op. Als je cello speelt kun je samen spelen met alle andere instrumenten die er bestaan. Beginnen kun je vanaf ongeveer 6 jaar, maar zeker ook als je 60 bent.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: Maandag
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Maandag
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

Volg je liever een kortere cursus, van bijvoorbeeld 20, 15 of 10 lessen? Dat is mogelijk! Stuur jouw wensen naar tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Ook instromen gedurende het cursusjaar is mogelijk, de kosten worden dan aangepast. Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen!

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Sara Noordkamp

Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar  bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet.
Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden