Concept Art & Character Design

In de huidige tijd is het spelen van games erg hot! Denk aan de populariteit van het spel fortnite. Menig creatieveling heeft de ambitie om game designer te worden binnen de game industrie.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 02/11/2019
dag & tijd: za 09:15u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lessen: 5
lesprijs: v.a. €70,00
kies deze cursus
€ ..,..

De werelden en karakters zijn allemaal in eerste instantie ontstaan als potloodschets, namelijk het concept. Met het concept wordt er een fundament gelegd voor de uiteindelijke uitwerking. Concept art is een belangrijk onderdeel voor animatie, game art en illustraties. Er wordt veel appel gedaan op het creatief denkvermogen. Je bent uitvinder van nieuwe vormen. Tijdens de cursus word je begeleid in het beeldend onderzoek, zoals analyseren en observeren. Om concept artist te worden moet je enorm veel uren tekenen.

Tijdens de deze cursus ga je vooral de basisvaardigheden leren voor concept-en karakter ontwerp. Je maakt gebruik van de traditionele middelen zoals: schetsboek en potlood en digitale middelen zoals: iPad, tablet en bv. Wacom tekentablet met laptop. Welke vaardigheden ga je oefenen; thumbnail schetsen maken (beeldonderzoek), model tekenen (anatomie mens en dier), landschap en architectuur, moodboard maken, karakter ontwerp ( expressie en gesture drawing), perspectief tekenen, kleur, licht en schaduw toepassingen, digitaal tekenen en schilderen. Cursus is voor beginners en gevorderden vanaf 14 jaar. De cursus kan goed als voortraject dienen voor verschillende opleidingen, zoals: game design, illustratie en animatie.

Let op: bij deze cursus is geen proefles mogelijk.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

over de docent: Michel Govers

Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden