Digitaal tekenen

Deze tijd staat vooral in het teken van technische vooruitgang. Zo ook in het digitaal tekenen/ schilderen. Het digitaal tekenen wordt steeds beter en toegankelijker.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 21/09/2019
dag & tijd: za 09:15u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lessen: 5
lesprijs: v.a. €70,00
kies deze cursus
€ ..,..

Digitaal tekenen wordt veel toegepast binnen de game industrie( concept art), reclame en illustraties. Het biedt veel voordelen: Beeldend werk is direct digitaal en kan snel verspreid worden, bijvoorbeeld webdesign. Je hebt bijna alle teken- en schildermaterialen voorhanden. Je kunt makkelijk lagen opzetten en fouten herstellen. Nadelen: het voelt anders dan het echte potlood op papier ( er wordt ook vaak van beide middelen gebruik gemaakt. Namelijk de eerste schetsen zijn op de traditionele manier vervaardigd en nadien wordt de tekening ingescand en digitaal bewerkt). Je werk is digitaal en het vraagt wel wat om het werk goed uit te printen. Heel veel kan er tegenwoordig digitaal worden gesimuleerd, echter het ontbreekt nog wel aan bv. textuur en verfstreek.

Tijdens de cursus wordt de iPad of tablet de drager/ het doek en je stylus of Apple pencil het penseel/potlood. Er wordt nog wel gebruik gemaakt van een traditioneel schetsboek met potlood voor studies en schetsen.

Let op: bij deze cursus is geen proefles mogelijk.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

over de docent: Michel Govers

Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden