Digitale fotografie | 1e jaar

Je hebt een mooie digitale camera (spiegelreflex of systeem), maar haalt er nog niet alles uit. Misschien fotografeer je standaard op automaat, of zijn je foto’s nog niet zo mooi als je had gehoopt. ECI Cultuurfabriek in Roermond biedt de uitkomst! In deze cursus fotografie voor beginners leer je in een jaar alles over de werking van je camera en hoe je daarmee betere foto’s kunt maken.

Naast het verwerven van theorie en vakkennis, wordt ook je creativiteit gestimuleerd. Tijdens de drie basisjaren, waarin we de cursus hebben verdeeld, leer je alle begrippen en technieken die belangrijk zijn bij digitale fotografie. Alle fotografie cursussen worden gegeven in kleine groepjes, door onze ervaren fotografiedocent.

Heb je geen systeem- of spiegelreflexcamera tot je beschikking, maar wil je wel beter leren fotograferen? Kijk dan eens naar onze cursus smartphone fotografie.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 15/09/2020
dag & tijd: di 19:45u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 26
lesprijs: v.a. €487,00
kies deze cursus
€ ..,..

Onze cursussen digitale fotografie zijn geschikt voor iedereen met een digitale spiegelreflex- of systeemcamera. Je leert alles over de werking van je camera en hoe je daarmee betere foto’s kunt maken. Naast het bijbrengen van theoretische en vaktechnische basiskennis, wordt ook je creativiteit gestimuleerd.

Want als je nog niet precies alle mogelijkheden van je fotocamera kent, valt het resultaat van je fotografie toch vaak tegen. Ook als je op automatische stand fotografeert, loop je vaak tegen problemen aan. Je bent dan waarschijnlijk wel bekend met onscherpe foto’s, overbelichting of juist te donkere foto’s. En ook voor dat mooie scherpte-diepte effect wat je graag wilt bereiken, waarin een deel van de foto scherp is en de rest op de achtergrond vager wordt, moet je meer kennis hebben.

Hoe bereik je dat nou? Wat moet je doen om je camera goed in te stellen? Wanneer pas je het diafragma, ISO-waarden en/of sluitertijden aan? En hoe weet je wanneer je wat anders instelt?

Daar heeft ECI deze cursus digitale fotografie voor ingericht. De cursus is ingedeeld in drie jaren. Deze cursus gaat over het basisjaar, waarin je de eerste begrippen en technieken leert die belangrijk zijn bij digitale fotografie. De theorie wordt afgewisseld met creatieve praktijkopdrachten. De cursusjaren volgen elkaar op in een doorlopende leerlijn, dus kun je na je basisjaar niet genoeg van fotografie krijgen, dan kun je meteen door met het het tweede jaar, de cursus fotografie voor gevorderden! Kijk hier voor het complete aanbod voor cursussen fotografie.

Start van de cursus

De jaarcursus fotografie voor beginners bestaat uit 26 lessen start na de zomervakantie. Tijdens de eerste drie lessen van de jaarcursus kun je instromen, daarna helaas niet meer. Je kunt natuurlijk wel volgend jaar weer instromen!

Vanaf de eerste les kun je ook lid worden van de foto-community, waarin je extra praktijkervaring kunt opdoen. Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

Dit leer je allemaal tijdens de cursus

 • Je maakt kennis met de basiselementen van digitale fotografie
 • Je leert over het verschil (en de overeenkomsten) tussen een digitale systeemcamera en een spiegelreflexcamera
 • Je leert hoe een camera in elkaar zit
 • Je ontdekt de basiselementen van een goede foto
 • En ontdekt de verschillende perspectieven vanuit waar je een foto kunt maken (zoals kikvors- en vogelperspectief)
 • Je krijgt grip op theoretische en vaktechnische basiskennis
 • Je leert fotograferen in verschillende standen
 • Alles over sluitertijd, diafragma’s en ISO-waarde
 • Alles over belichting, scherpstellen en scherpte-diepte
 • En niet te vergeten: je creativiteit wordt gestimuleerd
  over de docent: Ed Hul

  Ed Hul is sinds 1994 gediplomeerd fotograaf en thans werkzaam als zelfstandige. Hij heeft nooit voor een specifieke richting in de fotografie gekozen, waardoor hij breed inzetbaar is en bovendien zeer veelzijdig in zijn werkervaring. Vanaf 2007 is Ed docent fotografie, eerst bij het Centrum voor de Kunsten en later bij ECI cultuurfabriek. Omdat lesgeven voortdurend aan veranderingen onderhevig is, heeft Ed een aantal aanvullende studies gedaan zoals de BIK opleiding (Beroepskunstenaar In de Klas) en de Master Kunst en Educatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (2012). Met veel plezier en enthousiasme deelt Ed zijn kennis en ervaring met cursisten!


  alle cursussen

  Gratis proefles


  *verplichte velden