Digitale Fotografie

Maak jij ook zo graag foto’s? En heb je dan ook altijd dat je foto niet zo mooi is als het in het echt was? Volg dan de cursus Digitale Fotografie. Je leert hier de basis van fotografie en hoe die camera nou ook eens doet wat jij wilt!

De kern van de cursus is de creativiteit en uniciteit van jou als fotograaf. Samen benaderen we de theorie en de technieken die je als fotograaf kunt gebruiken om prachtige plaatjes te schieten. We gaan aan de slag met onderwerpen als licht, portret, architectuur, landschap, compositie en studio. Om fotografie echt goed door te hebben, kijken we ook terug op de geschiedenis van de fotografie en wat we daar ook nu nog van kunnen leren. Door de camera te leren begrijpen, leren we ‘m ook beter te gebruiken.

We werken telkens enkele weken rond een bepaald thema waarbij alle passende informatie als geschiedenis, theorie, techniek en praktijk voor het betreffende thema aan bod komt. Zo kun je de maandelijks instromen zonder enige voorkennis toepassen. De beginners leren op deze wijze de basis en de gevorderden kunnen zo hun kennis en praktijkervaring verder verdiepen. Rond elk thema maken we natuurlijk foto’s, dit kan binnen en buiten, soms zal je ergens anders heen moeten komen, meestal zullen we in ECI cultuurfabriek blijven. Naast foto’s maken, bekijken we ook regelmatig elkaars foto’s, zo leer je anders naar foto’s te kijken en ontwikkel je het ‘zien’. Je ontdekt wat voor soort fotograaf je bent en we leren ook van elkaar.

De cursus is leuker voor mensen met een digitale camera, maar deze is niet verplicht. We zullen aandacht besteden aan de werking van de camera en de instellingen daarvan. De snelle evolutie van de smartphone maakt dat deze ook steeds mooiere foto’s maakt. Het belangrijkste verschil tussen de alle verschillende camera’s en smartphones is het objectief en ook de hoeveelheid van instellingen kan ook per toestel verschillen. Deze zullen we uitgebreid behandelen en dit deel van de cursus kan dus minder relevant voor een bepaalde camera of smartphone gebruiker.

Als je (nog) geen digitale camera hebt, kun je beginnen met een smartphone (of de cursus smartphone fotografie) en mocht je daar interesse in hebben, eventueel in overleg met de docent, een camera vinden die bij jou past.

Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.
Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuur.nl

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 19/09/2023
dag & tijd: di 19:45u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €99,17
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Dinsdag
duur: 135min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €99,17
kies deze cursus
€ ..,..

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Voor de allerjongsten: kijk bij onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

over de docent: Ilona Tychon

In 2007 studeerde Ilona af als Master of Arts aan de Media & Design Academie te Genk. Met als studierichting fotografie proefde ze ook aan grafisch ontwerp, film, animatie en productdesign. Met keuzevakken als bedrijfsbeheer en de initiële lerarenopleiding breidde ze haar vakkennis verder uit en behaalde ze haar 2e graads onderwijsbevoegdheid. 

Ze werkt als fotograaf en grafisch vormgever in haar studio in Roosteren en geeft creatieve workshops en cursussen voor groepen, maar ook individueel. Onderwerpen die aan bod komen zijn fotografie, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Stop Motion etc. Dit doet ze niet alleen in haar studio, maar ook voor verschillende CVO’s in België, basis- en middelbare scholen, bij de ECI cultuurfabriek, en op locatie. Ook restaureert ze foto’s en maakt ze gepersonaliseerd rouwdrukwerk voor uitvaartbedrijven. Deze combinatie vind zij fijn en dankbaar werk. 

Daarnaast speelt Ilona draailier bij de band Helleveag en is ze opname- en gastmuzikant bij het project Theigns & Thralls van Kevin Ridley (Skyclad). 


alle cursussen

Proefles*verplichte velden