Djembé voor kids/jongeren

Hakuna matata!
Niet voor niets de slogan van deze cursus djembé for kids. Vergeet je zorgen en duik in de wereld van opzwepende Afrikaanse klanken!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 07/09/2020
dag & tijd: in overleg
duur: 0min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
duur: 0min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is bestemd voor kinderen van 8-12 jaar. Tijdens deze cursus met je kennis met de djembé (handtrommel) en de doundouns (bastrommels), oftewel twee bekende West-Afrikaanse percussieinstrumenten. Je leert geen noten lezen, maar gebruikt lekker je handen en oren. Dat wordt beslist leuk!

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

 

over de docent: Patty Bellel

Patty Bellel is geboren in Surabaja, Indonesië en woont in Venlo. Ze heeft een pedagogische achtergrond en is sinds 1997 verbonden met het Centrum voor de Kunsten te Roermond,  tegenwoordig ECI cultuurfabriek. Patty is opgeleid door verschillende djembe folas (meester drummers) uit West Afrika (zoals Famadou Konate en Ponda O Bryan). Ze heeft tien jaar  bij de gerenommeerde dans en percussie groep Idon! gespeeld en daarna tien jaar jaren bij Dalaba (ze maken een cross over van diverse muziekstijlen, met als basis de westafrikaanse muziek en veel gebruikmakend van de balafoon). Sinds 2000 werkt ze als  zelfstandige onder de naam Fote-Idon en geeft lessen en workshops op scholen en aan bedrijven.

Sinds 2005 werkt ze samen met Toettouttheater (Antoinette Thiery, tevens danseres van Idon!) en verzorgt ze theatervoorstellingen voor de allerkleinsten met muziek , zoals Toeta,  een Afrikaans sprookje voor de allerkleinsten. Momenteel ontwikkelt Toettouttheater de voorstelling PerZaDa, een Indonesisch sprookje met percussie, zang en dans.Daarnaast geven Patty en Antoinette cursussen en workshops Afrikaanse dans met live muziek voor volwassenen en voor kinderen.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden