Duurzaam Mode Atelier

Vind je het een uitdaging om je eigen modelook te creëren en om je naaivaardigheden uit te breiden? Is het een plus voor jou om bewust om te gaan met je materialen/ stoffen? Dan is het Duurzaam Mode Atelier iets voor jou!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 21/09/2021
dag & tijd: di 10:00u
duur: 120min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €113,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Dinsdag
duur: 120min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €113,00
kies deze cursus
€ ..,..

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met het maken van je eigen kleding. Daarnaast kun je kennismaken met nieuwe en beproefde naaitechnieken. Je kunt je bestaande kleding ook re-stylen of van twee kledingstukken één nieuw maken, zodat dit weer draagbaar is. Daarnaast doe je kennis en inzicht op in (duurzame) materialen. Je leert hoe deze toe te passen in je eigen kledingontwerpen en hoe men dit toepast in de huidige modewereld.

Voordat je aan een nieuw project start, hebben we een voorbespreking, waarbij wordt meegedacht over welke werkwijze je kunt toepassen. Van je inspiraties verwerken in een moodboard, tot je eigen ideeën verwerken tot een draagbaar kledingstuk.

Je krijgt kennis en kunde over de materialen en hoe je deze kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook stoffen die al lange tijd thuis liggen te wachten toepassen in een modieus item zodat het gedragen kan worden, zoals een mooie paspelzak of bijzondere kraag.

Beginners en gevorderden krijgen samen les, zodat je van elkaar kunt leren. Basismaterialen zoals patroonpapier, basisgaren, naalden en spelden zijn aanwezig in het modeatelier en zijn inbegrepen in het cursusgeld. Het is handig je eigen naaigerei en stoffenschaar mee te nemen. Stoffen en specifieke fournituren voor je kledingstuk schaf je zelf aan en neem je mee naar de les.

Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.
Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een gratis proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuur.nl

over de docent: Marielle van der Schrier

Mariëlle van der Schrier is mode- en hoedenontwerper en werkt voornamelijk met duurzame materialen. Mariëlle is werkzaam in haar atelier/soulstore in Venlo waar haar duurzame hoedenlabel The Coloured Motion, slow fashion en duurzaam design wordt verkocht. Haar initiatief om het Duurzaam Modeatelier op te zetten, komt voort uit haar belangstelling om verantwoording te nemen voor je leefomgeving en omdat zij het altijd interessant heeft gevonden om van iets ouds iets nieuws te maken. Haar vooropleiding is de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar zij na het afstuderen voor masterclasses ‘Hatdesign’ naar London en Parijs is geweest.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden