Dwarsfluit | 36 lessen

De dwarsfluit is een instrument dat in verschillende muziekstijlen wordt gebruikt. Van klassiek en jazz tot pop. De fluitfamilie bestaat uit de ’gewone’ dwarsfluit, de piccolo (het hoogste instrument uit het harmonie– en symfonieorkest) en de altfluit en de basfluit, die beide een lager bereik hebben dan de gewone fluit.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €365,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

De dwarsfluit geeft een heldere en warme klank met een eigentijds geluid. De houding van de speler en het dwars plaatsen van de fluit onder de lippen verklaart de naam. Vroeger werd de dwarsfluit van hout gemaakt, daarom behoort ze tot de houten blaasinstrumenten. Tegenwoordig wordt de dwarsfluit van metaal gemaakt. Tijdens 36 individuele lessen leer je dwarsfluit spelen. Samen met je docente ontdek je dat dwarsfluit spelen helemaal niet zo moeilijk is.

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus starten.

Meer informatie : marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10,15 of 20 lessen te nemen.
Meer informatie over prijs en inschrijvingen: tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

Over de docente Janneke Giesbers

Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.

 

 


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden