Dwarsfluit

De dwarsfluit is een instrument dat in verschillende muziekstijlen wordt gebruikt. Van klassiek en jazz tot pop. De fluitfamilie bestaat uit de ’gewone’ dwarsfluit, de piccolo (het hoogste instrument uit het harmonie– en symfonieorkest) en de altfluit en de basfluit, die beide een lager bereik hebben dan de gewone fluit.

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast. Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

De dwarsfluit geeft een heldere en warme klank met een eigentijds geluid. De houding van de speler en het dwars plaatsen van de fluit onder de lippen verklaart de naam. Vroeger werd de dwarsfluit van hout gemaakt, daarom behoort ze tot de houten blaasinstrumenten. Tegenwoordig wordt de dwarsfluit van metaal gemaakt. Tijdens 36 individuele lessen leer je dwarsfluit spelen. Samen met je docente ontdek je dat dwarsfluit spelen helemaal niet zo moeilijk is.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

 

over de docent: Janneke Giesbers

Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden