Edelsmeden | 13 lessen

Bij edelsmeden werk je met onder meer (edel)metaal, kunststof of hout en leer je jouw creativiteit om te zetten in een uniek product. Je leert de technieken die je nodig hebt voor het maken van sieraden.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 22/09/2020
dag & tijd: di 09:30u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €246,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 22/09/2020
dag & tijd: di 19:45u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €246,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 23/09/2020
dag & tijd: wo 19:45u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €246,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 25/09/2020
dag & tijd: vr 09:30u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €246,00
kies deze cursus
€ ..,..

In deze cursus van 13 lessen leer je je creativiteit om te zetten in sieraden en objecten van onder andere metaal, kunststof en hout. Edelsmeden is een technisch vak maar belangrijk is ook het leren ontwerpen van sieraden. In het eerste jaar leer je de basistechnieken die je nodig hebt voor het maken van sieraden, bijvoorbeeld zagen, solderen, het maken van een ring. Met deze basistechnieken kun je al mooie sieraden maken. In de volgende jaren worden de technieken uitgebreid bijvoorbeeld met emailleren en gieten. Je kunt dan verschillende technieken en materialen gaan combineren.

Er wordt gewerkt met opdrachten. In het eerste jaar gaat het in deze opdrachten vooral om het leren van een techniek. De volgende jaren kan de opdracht een thema, een ontwerp of de uitdaging van een nieuw materiaal zijn. Uiteraard is er ook ruimte om je eigen werk te maken. Naast het leren van techniek is het ontdekken en verder ontwikkelen van een eigen stijl belangrijk. Je kunt werken met onder meer metaal, kunststof, hout, papier en porselein. In deze cursus is het belangrijk dat iedereen in zijn eigen tempo werkt. De docent legt elke nieuwe opdracht graag individueel uit.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

    over de docent: Rini Ronckers

    Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.


    alle cursussen

    Gratis proefles


    *verplichte velden