Edelsmeden Atelier

Zet jouw creativiteit om in een uniek product. Heb je ruime ervaring in het edelsmeden? Dan kun je gebruikmaken van onze uitgebreide werkplaats en krijg op gezette tijden raad van onze ervaren docent. Creëer dus zelfstandig je unieke sieraden met op zijn tijd deskundige raad.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 22/09/2020
dag & tijd: di 12:30u
duur: 180min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €180.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Dinsdag
duur: 180min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €180.50
kies deze cursus
€ ..,..

In de ateliergroep kun je zelfstandig je creativiteit omzetten in sieraden en objecten van onder meer metaal, kunststof en hout. Je mag gebruik maken van de machines en gereedschappen die in het edelsmeedlokaal aanwezig zijn en kunt in je eigen tempo werken. Elke vier weken is docente Rini Ronckers aanwezig om je met raad en daad bij te staan. Inschrijving in de ateliergroep is alleen mogelijk als je aantoonbaar zelfstandig kunt werken en veilig de machines kunt bedienen. Deelname gebeurt in overleg met de docente.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

    over de docent: Rini Ronckers

    Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.


    alle cursussen

    Gratis proefles    *verplichte velden