Harp

Dit eeuwenoude populaire instrument geeft een uniek geluid, waarmee je iedereen kan betoveren. De harp is een prachtig snaarinstrument en een van de oudste uit de geschiedenis. En nog steeds is het populair. Er wordt namelijk niet alleen maar klassieke muziek gespeeld. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, in allerlei muziekstijlen!

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanja.maessen@ecicultuur.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
start: 06/09/2021
dag & tijd: in overleg
frequentie: in overleg
kies deze cursus
€ ..,..

In een proefles heb je al snel een liedje onder de knie. De snaren hebben de kleuren rood, wit en blauw, waardoor ze heel makkelijk uit elkaar te houden zijn. Plezier staat voorop en daar hoort ook de muziekkeuze bij. Voor kinderen zijn bekende liedjes vaak leuker, voor volwassenen zijn de stukken uit verschillende landen, zoals bijvoorbeeld Ierland, interessanter. Er wordt persoonlijk gekeken naar elke leerling. Wat vind je leuk, waar ben je goed in en wat heb je nodig om vooruit te komen? Alles gaat in eigen tempo. Kun je nog geen noten lezen? Geen enkel probleem. Dit kun je ook leren tijdens de harplessen. Leerlingen kunnen beginnen vanaf 7 jaar.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuur.nl.

over de docent: Pauline Nieuwenhuijs

Pauline Nieuwenhuijs is een actieve harpiste met een eigen harpzaak, harpleerlingen, optredens en speciale activiteiten voor en met (dementerende) ouderen. Pauline kreeg op tien jarige leeftijd een proefles bij Ank van Campen en was meteen gegrepen door het instrument. Op het conservatorium in Alkmaar studeerde ze schoolmuziek en harp. Haar harp studie was vooral gericht op de keltische harp van 19 t/m 40 snaren, wat niet wegneemt dat ze ook op de pedaalharp is afgestudeerd. Ze is breed onderlegd en kan daardoor flexibel op alle verschillende kleine harpjes spelen, als ook makkelijk arrangeren.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden