Hobo | 36 lessen

De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbelrietje, dat niet door veel anderen bespeeld wordt. De klank van de hobo is heel speciaal, daarom is het ook de hobo die in het symfonie- en harmonieorkest een belangrijke rol speelt; het hele orkest moet op de hobo afstemmen!

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €365,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

De hobo bestaat al heel erg lang, de oudste voorloper bestond al vele jaren voor het jaar nul. Uiteindelijk is de hobo ontwikkeld uit de schalmei, een instrument dat al in de 13e eeuw in Europa bespeeld werd. De grotere ‘broer’ van de hobo is de Engelse hoorn; deze is wat langer en klinkt lager. Dit instrument speelt vaak mooie, langzame solo’s.
Iedereen vanaf 9 jaar kan hobo leren spelen. Een aantal grepen is hetzelfde als op de blokfluit.

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus van 36 lessen starten. Neem daarvoor contact op met Marjo Schroën, coördinator Muziek bij ECI cultuurfabriek, marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Rietensnijles
Het dubbelriet wordt voor elke leerling handmatig gemaakt en aangepast. Wil je zelf leren om rieten te maken of kun je dit al maar wil je je verbeteren? Ook dat kan. Neem gerust contact op met marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Over de docente Dorothee van den Bercken

Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel bij ECI cultuurfabriek. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden