Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbelrietje, dat niet door veel anderen bespeeld wordt. De klank van de hobo is heel speciaal, daarom is het ook de hobo die in het symfonie- en harmonieorkest een belangrijke rol speelt; het hele orkest moet op de hobo afstemmen!

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

De hobo bestaat al heel erg lang, de oudste voorloper bestond al vele jaren voor het jaar nul. Uiteindelijk is de hobo ontwikkeld uit de schalmei, een instrument dat al in de 13e eeuw in Europa bespeeld werd. De grotere ‘broer’ van de hobo is de Engelse hoorn; deze is wat langer en klinkt lager. Dit instrument speelt vaak mooie, langzame solo’s.

Iedereen vanaf 9 jaar kan hobo leren spelen. Een aantal grepen is hetzelfde als op de blokfluit.

Rietensnijles
Het dubbelriet wordt voor elke leerling handmatig gemaakt en aangepast. Wil je zelf leren om rieten te maken of kun je dit al maar wil je je verbeteren? Ook dat kan!

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken

Dorothee van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden