InBeeld | Workshop pot, vaas of object maken van klei

Tijdens deze workshop leer je hoe je een eigen pot, vaas of ander object maakt van klei!

Allereerst zet je een basisvorm op. Deze kan opgebouwd worden door een mal te gebruiken of je maakt de basisvorm zelf met rollen of platen klei. De keuze is afhankelijk van de vorm die je wilt creëren. Vervolgens kan de vorm bewerkt worden door er klei-elementen aan te boetseren of patronen op aan te brengen met een stempelmethode.

In de ochtend komen er diverse technieken en mogelijkheden aan de orde. De middag besteden we voor het decoreren van het object. Dit doen we met engobe (gekleurde klei) en transparante glazuur. Het is ook mogelijk om de graffito (inkrassen) techniek te leren en vervolgens toe te passen. 

Als het werkstuk klaar is. moet het eerst drogen. De tijd is afhankelijk van de dikte en het formaat van het werkstuk. Na de droging wordt het in de keramiekoven gebakken. In overleg wordt afgesproken wanneer je je werkstuk kunt ophalen bij de ECI

10:00 – 16:00 uur (excl. lunch)
Materiaalkosten incl. bakken:
€ 7,50
(contant of met materiaalkaart te voldoen op de dag zelf)

Let op! Voor acceptatie inschrijving graag IBAN nummer invullen.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 27/06/2019
dag & tijd: do 10:00u
duur: 360min.
frequentie: elke week
lessen: 1
kies deze cursus
€ ..,..

over de docent: Annemarie Verheijen

Annemarie Verheijen is geboren in Amsterdam en woont en werkt in Weert. In 1988 is zij afgestudeerd met toekenning van de Henriëtte Hustinx-prijs aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht in de autonome richting plastische vormgeving en een stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam. Daarvoor heeft Annemarie drie jaar de autonome richting keramische vormgeving gestudeerd en daarna heeft zij aan de Hogeschool Gelderland in Nijmegen de docentenopleiding Faculteit Beeldende Vorming/ Kunsteducatie voltooid. Zij is zich altijd actief blijven nascholen, zowel vakinhoudelijk als op mediagebied. Annemarie is altijd werkzaam geweest binnen de kunst. Ze is docent beeldhouwen, keramische vormgeving en beeldende vorming voor volwassenen en kinderen/ jongeren aan verschillende kunstinstellingen in de regio en heeft een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. Ze wordt omschreven als een gepassioneerde vakvrouw die graag de beeldtaal overbrengt!


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden