Keramiek & boetseren | 5 lessen

Zelf aan de slag met klei? Tijdens de korte cursus Boetseren kneed je uit natte klei je eigen beeld. In 5 lessen maak jij je eigen mens, dier, of figuratief beeld. Wat je ook wilt maken, met klei is van alles mogelijk!

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 07/11/2019
dag & tijd: do 19:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lessen: 5
lesprijs: v.a. €119,00
kies deze cursus
€ ..,..

Met boetseertechnieken bouw je de vorm van de klei massief op. Vervolgens laat je de klei leerhard worden, waarnaar je het beeld uit kunt hollen. Daarna wordt het beeld gedroogd en gaan we het bakken. Wil je het daarna nog glazuren of kleuren met engobe of pigmenten? Dit is allemaal mogelijk tijdens de cursus Boetseren! Tot slot bakken we het nog eens af en dan is je kunstwerk klaar. Ga jij bij ons aan de slag?

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Let op: bij deze cursus is geen proefles mogelijk.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

 

    over de docent: Annemarie Verheijen

    Annemarie Verheijen is geboren in Amsterdam en woont en werkt in Weert. In 1988 is zij afgestudeerd met toekenning van de Henriƫtte Hustinx-prijs aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht in de autonome richting plastische vormgeving en een stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam. Daarvoor heeft Annemarie drie jaar de autonome richting keramische vormgeving gestudeerd en daarna heeft zij aan de Hogeschool Gelderland in Nijmegen de docentenopleiding Faculteit Beeldende Vorming/ Kunsteducatie voltooid. Zij is zich altijd actief blijven nascholen, zowel vakinhoudelijk als op mediagebied. Annemarie is altijd werkzaam geweest binnen de kunst. Ze is docent beeldhouwen, keramische vormgeving en beeldende vorming voor volwassenen en kinderen/ jongeren aan verschillende kunstinstellingen in de regio en heeft een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. Ze wordt omschreven als een gepassioneerde vakvrouw die graag de beeldtaal overbrengt!


    alle cursussen

    Gratis proefles


    *verplichte velden