Keramiek kind/jeugd – Heythuysen

Altijd nieuwsgierig geweest wat je allemaal met klei kunt maken? Je kunt de meest fantasierijke bouwwerken maken. Van een potje uit slakkenhuisjes tot een supergrote waterschildpad. Maar ook fantasiehuisjes of -torens. Met hulp van je docent ga je jouw kunstwerk maken.

Deze cursus start 1 november op maandag in De Bombardon in Heythuysen en 6 december op maandag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell. Hieronder kun je je inschrijven voor de cursus in Heythuysen.
Let op: Je kunt je alleen inschrijven als je in de gemeente Leudal woont!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 01/11/2021
dag & tijd: ma 15:15u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €37.50
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is speciaal voor kinderen en jongeren die fantastische bouwwerken van klei willen maken. Je leert via diverse opdrachten de fijne kneepjes van het vak.  Iedereen kan op zijn eigen niveau werken aan zijn eigen werkstuk. Door de begeleiding van de docent worden de werkstukken afgewerkt tot iets moois. Er mag gebruik gemaakt worden van andere materialen zoals glas, hout, metaal en stof als het past bij het gemaakte werkstuk.

Deze cursus voor jongeren van 8 tot 18 jaar bestaat uit vijf groepslessen van anderhalf uur. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

Wil je je inschrijven voor de cursus in Ell, klik dan hier.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuur.nl.

over de docent: Imants Ancans

41 jaar geleden, in september 1980, werkte Imants Ancans voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf en hij doet dat met veel plezier nog steeds. Hij houdt ervan de grenzen van zijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt. Imants creëert graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Hij geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden.
Imants heeft op de Latvian Art Academy keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en heeft langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland. Sinds 2016 is Imants lid van de Keramiek Kring Limburg en neemt hij regelmatig deel aan keramiektentoonstellingen. Naast docent bij ECI werkt Imants momenteel ook als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen en De Wiele Creatief in Geldrop. Op www.imantsancans.com vind je een impressie van zijn werk.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden