Keramiek kind/jeugd | 26 lessen

Deze cursus is speciaal voor kinderen die fantastische bouwwerken van klei willen maken en alle fijne kneepjes van het vak willen leren. In 26 lessen maak je met hulp van je docent een prachtig kunstwerk.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 14/09/2019
dag & tijd: za 09:30u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lessen: 26
lesprijs: v.a. €222,00
kies deze cursus
€ ..,..

Altijd nieuwsgierig geweest wat je allemaal met klei kunt maken? Je kunt de meest fantasierijke bouwwerken maken. Van een potje uit slakkenhuisjes tot een supergrote waterschildpad. Maar ook fantasiehuisjes of -torens. Wat je maakt, het moet bij je passen, of je beginner of gevorderd bent.

Cursusinhoud

Keramiek voor kinderen en jeugd is een cursus voor iedereen die graag met zijn handen iets moois wil maken. Je leert via diverse opdrachten de fijne kneepjes van het vak. Als beginner maak je kennis met klei aan de hand van eenvoudige technieken zoals het maken van rolletjes en bolletjes. Deze worden dan verwerkt in kommetjes, tegels en diverse fantasievormen. Vanuit plaat, bol- en doosvormen worden de meest diverse kunstwerken gemaakt zoals dieren en bouwwerken. Als je werkstuk af is wordt dit gebakken en mag je dit glazuren in de kleuren die bij je werkstuk passen.

In deze cursus zitten zowel beginnende als gevorderde cursisten. Ieder kan op zijn eigen niveau werken aan zijn eigen werkstuk. Door de begeleiding van de docent worden de werkstukken afgewerkt tot iets moois. Er mag gebruik gemaakt worden van andere materialen zoals glas, hout, metaal en stof als het past bij het gemaakte werkstuk.

Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.

Voor meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

Over de docente Henriette Jeurissen

Henriette Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen.Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek. Ook is Henriette een van de docenten van Eigenwijs ECI!


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden