Keramiek vazen en schalen maken

Maak je eigen schaal of vaas van klei met diverse technieken!
Altijd al willen leren hoe je een eigen vaas maakt? Je leert het tijdens onze korte cursus Vazen en schalen maken. In slechts 5 lessen laten we je de meest gebruikte technieken zien.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 19/09/2019
dag & tijd: do 19:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lessen: 5
lesprijs: v.a. €119,00
kies deze cursus
€ ..,..

Tijdens de cursus vazen en schalen maken ga je zelf actief aan de slag. Zo kun je onder andere de schaal of vaas kleuren met englobe, in combinatie met transparant glazuur. Ook is de graffito-techniek mogelijk. Bij deze techniek wordt in de englobelaag met krassen een tekening aangebracht. Laat je fantasie de vrije loop en creëer jouw persoonlijke vaas of schaal.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Let op: bij deze cursus is geen proefles mogelijk.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

over de docent: Annemarie Verheijen

Annemarie Verheijen is geboren in Amsterdam en woont en werkt in Weert. In 1988 is zij afgestudeerd met toekenning van de Henriëtte Hustinx-prijs aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht in de autonome richting plastische vormgeving en een stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam. Daarvoor heeft Annemarie drie jaar de autonome richting keramische vormgeving gestudeerd en daarna heeft zij aan de Hogeschool Gelderland in Nijmegen de docentenopleiding Faculteit Beeldende Vorming/ Kunsteducatie voltooid. Zij is zich altijd actief blijven nascholen, zowel vakinhoudelijk als op mediagebied. Annemarie is altijd werkzaam geweest binnen de kunst. Ze is docent beeldhouwen, keramische vormgeving en beeldende vorming voor volwassenen en kinderen/ jongeren aan verschillende kunstinstellingen in de regio en heeft een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. Ze wordt omschreven als een gepassioneerde vakvrouw die graag de beeldtaal overbrengt!


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden