Kinder Glasfusing cursus

Een glascursus speciaal voor kinderen. Bij ECI maakt je kind prachtige decoraties door middel van glasfusing. Denk aan een plaatje, een hanger of een schaaltje. Helemaal in de eigen smaak, stijl en kleur!

Deze cursus bestaat uit een 5-tal lessen die plaatsvinden op: 1 maart, 8 maart, 15 maart, 22 maart en 29 maart.

Glasfusing is een techniek waarbij glasplaatjes in een oven aan elkaar gesmolten worden en waarbij je speelt met transparantie, licht, dikte, vorm en kleur. Bij het fusen van glas bepaal je van tevoren hoe transparant je glas mag zijn. Dus hoeveel licht het door mag laten. Iets om lekker mee te spelen! Ook bepaal je de kleuren van je uiteindelijke kunstwerk. Wordt het een bonte verzameling van kleuren of slechts enkele kleuren? Aan jou de keus!

Daarnaast leer je in deze korte kindercursus glas fusen op een juiste wijze snijden, zodat de verschillende glasstukken in de oven goed aan elkaar gesmolten kunnen worden en niet gaan scheuren. Alles voor een verbluffend eindresultaat; je eigen glazen werkstuk om aan de hele familie te showen! Doe je mee? Materiaalkosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Woon je in de gemeente Leudal? Dan krijg je maar liefst 66% (!) korting op deze cursus. Geef dit door aan: beeldend@ecicultuur.nl en je korting wordt meegenomen!

 

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 01/03/2023
dag & tijd: wo 15:00u
duur: 60min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €75.00
kies deze cursus
€ ..,..

Woonachtig in de gemeente Leudal en jonger dan 18 jaar?
Dan gelden er aangepaste aantrekkelijke prijzen.

Wil je weten wat het tarief van jouw cursus is als je in de gemeente Leudal woont? Stuur dan een mailtje naar:
tanjamaessen@ecicultuur.nl en we vertellen het je graag!

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.


 

kindercursus glas fusen

over de docent: Babs Huwae

Op de middelbare school tekende ik al veel als de lessen een beetje saai waren. In 1996 heb ik een cursus aquarelleren gevolgd bij het CK. In 2015 ben ik begonnen met het volgen van de cursus glazenieren bij het CK. Bij de overgang naar ECI cultuurfabriek ben ik bij de cursus glazenieren gebleven. Sinds een aantal jaren of geef zelf workshops met glas voor volwassenen en kinderen in opdracht van ECI. Dit bestaat meestal uit mozaïeken met glas, maar ook wel uit brandschilderen en fusen. Hobbymatig maak ik thuis ook af en toe voorwerpen van vlakglas.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden