Klarinet | 36 lessen

De klarinet is een veelzijdig houten blaasinstrument met een mooie warme klank en te gebruiken als solo-instrument en in orkesten en ensembles met symfonie- en harmoniemuziek, kamermuziek, jazz- en popmuziek en verschillende soorten volksmuziek. De klarinetfamilie is zeer uitgebreid. Naast de populaire en veelgebruikte besklarinet bestaat ook nog de es-klarinet, A-klarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet. Ze hebben ieder hun eigen klankkleur en mogelijkheden.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €365,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

Klarinet leren spelen kan al vanaf 8 jaar, maar ook op latere leeftijd. Al na een paar lessen kun je leuke liedjes spelen. Door een afwisselende lesaanpak leer je niet alleen je instrument steeds beter beheersen, maar ook samenspelen met piano of met andere leerlingen.

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus  starten.
Meer informatie : marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10,15 of 20 lessen te nemen.
Meer informatie over prijs en inschrijvingen: tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

Over de docente Paula Crasborn-Mooren

Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren. speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool.
In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.

Paula heeft succesvolle etude- en lesboeken geschreven die wereldwijd worden uitgegeven (www.musicshopeurope.com). Er zijn inmiddels 7000 exemplaren verkocht. Net nieuw is haar boek met 40 duetten waar leerlingen uit samen kunnen spelen zodra ze de eerste 5 noten geleerd hebben. De Engelse vereniging van muziekscholen (ABRSM) heeft etudes uit haar boeken opgenomen in de verplichte lijst voor klarinetexamens die in ruim 90 landen wordt gebruikt. In opdracht van landelijke muziekorganisaties (LKCA en RIC) werkt ze mee aan de ontwikkeling van leerplannen en lesmateriaal voor klarinet.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden