Kunstgeschiedenisles Rampen

Begin april 2021 gaf Michel Govers voor cursisten van ECI cultuurfabriek een online kunstgeschiedenisles rond het thema ‘De verbeelding van rampen en epidemieën’. Een zeer toepasselijk onderwerp voor deze bijzondere les in coronatijd. Bekijk de les hieronder.

Een aantal kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes passeren in deze gratis online les de revue. Ook komt de koppeling naar cultuurgeschiedenis en filosofie aan bod. De les wordt verzorgd door Michel Govers, docent tekenen en schilderen bij ECI.

Kunstgeschiedenisles Waanzin op 14 mei

Woensdag 19 mei geeft Michel Govers een kunstgeschiedenisles over Waanzin. Tijdens de les van een uur gaat Michel in op de vraag hoe kunstenaars (hun eigen) waanzin uitgebeeld hebben en wat de verschillende motieven door de jaren heen waren om dit te doen? Geënt op de opkomst van de psychiatrie en de filosofie van Michel Foucault. Inschrijven voor deze les (die € 7,50 kost) kan tot en met dinsdag 18 mei tot 16:00 uur. De les wordt gegeven via Zoom.
Aanmelden >

Wil je zelf creatief aan de slag zodra het weer kan? Kijk dan eens naar de vele cursussen die je bij ECI kunt volgen. Vaak kun je een gratis proefles volgen om te kijken of de cursus bij je past.

Let op: je kunt je hierlangs niet inschrijven  of een proefles aanvragen voor deze cursus!


    alle cursussen

    Gratis proefles    *verplichte velden