Mondharmonica

Mondharmonica is het enige instrument ter wereld waarbij je muziek maakt door in- en uit te ademen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om dit mooie instrument te leren bespelen. Het instrument is klein, goedkoop en kan altijd mee in je broekzak.  Leer nu mondharmonica spelen met deze cursus Mondharmonica van ECI.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 06/09/2021
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,75
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,75
kies deze cursus
€ ..,..

Een jaarcursus bestaat uit 36 lessen maar je kunt gedurende het hele jaar starten met de cursus en zelf het aantal lessen bepalen.
Een standaardles duurt 20 minuten. Wil je liever lessen van 30 minuten volgen, neem dan contact op met tanja.maessen@ecicultuur.nl. Let op: de kosten van de cursus zoals deze hierboven zijn weergegeven, worden dan ook aangepast.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuur.nl.

over de docent: Bart van Buggenum

Tijdens zijn studie aan de Fontys Sporthogeschool te Sittard kwam Bart in aanraking met de mondharmonica, oftewel de bluesharp. Hij oefende iedere minuut die hij vrij had op het instrument en ging helemaal op in alle oefeningen en boeken die hij erover las. Een jaar later kwam Bart op zijn stageplek per toeval iemand tegen die een mondharmonicaspeler zocht voor in een band. Hij heeft deze uitdaging aangenomen en kwam erachter dat dit was wat hij wilde. Bart vond het zo tof dat hij ook nog de ‘blues’ ging zingen. Deze band heette ‘Kings’ Size 43’. Na 1,5 jaar stopte de band helaas.

Later startte Bart zijn bedrijf ‘Bluesharp I.n.c. Mondharmonica lessen en workshops’ en begon ook weer als zanger en mondharmonica speler bij ‘The PinPins, Rhythym & Blues’. In de daaropvolgende periode kwamen er enkele mooie gebeurtenissen op zijn pad. Zo heeft hij i.s.m. Stichting Vrolijkheid en Jos Netto enkele muziekprojecten gedaan waarbij ze met inwoners van het AZC in Echt te horen zijn en speelde hij mee bij de COWPUNK band CUDA waarmee ze de finale van ‘Nu Of Nooit’ hebben gehaald en een toffe CD hebben opgenomen. Nu probeert Bart zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de mondharmonica om zo zijn motto uit te dragen: “Iedereen aan de mondharmonica!”.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden