Orgel | 36 lessen

Wie wil er niet eens spelen op dit unieke, grootste en oudste muziekinstrument oftewel de Koningin der muziekinstrumenten? Een bekende uitspraak van de Franse componiste César Franck is ‘Mon orgue, c’est un orchestre’. Dit geeft weer wat het orgel voor een instrument is. Je voelt je als het ware de dirigent van dit imposante instrument.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €365,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

De stad Roermond heeft drie monumentale orgels, te vinden in de Caroluskapel, de Munsterkerk en de Kathedraal. Spoedig zal de restauratie van het majestueuze orgel van de Kathedraal voltooid zijn. Drie orgels met hun eigen karakter, geschiedenis en ruimte. Jazeker, het orgel staat in het westen veelal in kerken, maar dat wil niet zeggen dat het orgel alleen maar een liturgisch instrument is. Je kunt er van alles op spelen, van klassiek tot modern, alleen of met een ander instrument en/of ensembles, zanger(s).
Er wordt les gegeven op de orgels in de Caroluskapel, Munsterkerk en de Kathedraal. Enkele jaren speelervaring op piano, keyboard of orgel is wenselijk maar niet noodzakelijk. In overleg met de docent wordt een passend lesmodel samengesteld naar wens en behoefte van de cursist.

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus van starten.

Meer informatie : marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10,15 of 20 lessen te nemen.
Meer informatie over prijs en inschrijvingen: tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

Over de docent Jean-Pierre Steijvers

Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond.

Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en geeft concerten in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij treedt regelmatig op met orkesten uit binnen- en buitenland en werkte in die hoedanigheid samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Als orgelduo met Hiroko Inoue (Osaka/ Moscow) geniet hij met name in Rusland grote bekendheid. In 2007 werd aan hem de ‘Kiwanis Cultuurprijs 2007’ uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten als organist in binnen- en buitenland. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl ) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden