Orgel

Wie wil er niet eens spelen op dit unieke, grootste en oudste muziekinstrument oftewel de Koningin der muziekinstrumenten? Een bekende uitspraak van de Franse componiste César Franck is ‘Mon orgue, c’est un orchestre’. Dit geeft weer wat het orgel voor een instrument is. Je voelt je als het ware de dirigent van dit imposante instrument.

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €435,00
kies deze cursus
€ ..,..

De stad Roermond heeft drie monumentale orgels, te vinden in de Caroluskapel, de Munsterkerk en de Kathedraal. Drie orgels met hun eigen karakter, geschiedenis en ruimte. Jazeker, het orgel staat in het westen veelal in kerken, maar dat wil niet zeggen dat het orgel alleen maar een liturgisch instrument is. Je kunt er van alles op spelen, van klassiek tot modern, alleen of met een ander instrument en/of ensembles, zanger(s).

Er wordt les gegeven op de orgels in de Caroluskapel, Munsterkerk en de Kathedraal. Enkele jaren speelervaring op piano, keyboard of orgel is wenselijk maar niet noodzakelijk. In overleg met de docent wordt een passend lesmodel samengesteld naar wens en behoefte van de cursist.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden