Orgel

Wie wil er niet eens spelen op dit unieke, grootste en oudste muziekinstrument oftewel de Koningin der muziekinstrumenten? Een bekende uitspraak van de Franse componiste César Franck is ‘Mon orgue, c’est un orchestre’. Dit geeft weer wat het orgel voor een instrument is. Je voelt je als het ware de dirigent van dit imposante instrument.

Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen!

 

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

De stad Roermond heeft drie monumentale orgels, te vinden in de Caroluskapel, de Munsterkerk en de Kathedraal. Drie orgels met hun eigen karakter, geschiedenis en ruimte. Jazeker, het orgel staat in het westen veelal in kerken, maar dat wil niet zeggen dat het orgel alleen maar een liturgisch instrument is. Je kunt er van alles op spelen, van klassiek tot modern, alleen of met een ander instrument en/of ensembles, zanger(s).

Er wordt les gegeven op de orgels in de Caroluskapel, Munsterkerk en de Kathedraal. Enkele jaren speelervaring op piano, keyboard of orgel is wenselijk maar niet noodzakelijk. In overleg met de docent wordt een passend lesmodel samengesteld naar wens en behoefte van de cursist.

Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

Voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl

 

over de docent: Jean Pierre Steyvers

Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden