Percussie Cajón, the rhythm box

De cajón komt oorspronkelijk uit Peru en in de jaren ’70 werd deze geïntroduceerd in onder andere Spaanse flamenco muziek. Het bekendste ritme is de rhumba. De cajón is een speciale ‘houten kist’ waar je op zit en je en bespeelt deze met beide handen en vingers. Door verschillende klanken te combineren kun je een cajón goed inzetten als ‘mini drumstel’ of als begeleidingsinstrument in een easy pop of een unplugged setting.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 16/09/2020
dag & tijd: wo 19:30u
duur: 30min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Woensdag
duur: 30min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €76.50
kies deze cursus
€ ..,..

Je leert de basisvaardigheden die nodig zijn om de cajón, een zeer populair percussie-instrument, te leren bespelen. Bij ECI cultuurfabriek kun je terecht voor verschillende percussiecursussen. Deze worden in klein groepsverband aan volwassenen gegeven in blokken van telkens 10 lessen.

Lesdag en lestijd worden in overleg met docent bepaald en vinden op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond plaats.

Neem voor meer informatie en voor andere agen en tijden contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: John Wassen

John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden