Piano | 36 lessen

De piano is een populair en veelzijdig instrument dat heel erg geschikt is om solo te spelen maar je kunt ook jezelf, een ander instrument of een zanger(es) begeleiden. Ook is de piano inzetbaar in een orkest, ensemble of popband. De muziekstijlen die je met een piano kunt spelen zijn onder andere klassiek, popmuziek, jazz, latin, filmmuziek en musical.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €287,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

Je leert tijdens de lessen met twee handen spelen maar ook noten lezen en ritme lezen komen aan bod.De eerste fase van het spelen gaat vooral om het verwerven van belangrijke basistechnieken. Daarnaast is het mogelijk om kennis te maken met alle stijlen binnen de pianomuziek zoals klassiek, pop, filmmuziek, jazz etc. De les wordt zo persoonlijk mogelijk ingevuld!

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus  starten.
Meer informatie : marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10,15 of 20 lessen te nemen.
Meer informatie over prijs en inschrijvingen: tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

Over de docente Mariëtte Kessels

Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.

Over de docent Jean-Pierre Steijvers

Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond.
Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en geeft concerten in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij treedt regelmatig op met orkesten uit binnen- en buitenland en werkte in die hoedanigheid samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns.
Als orgelduo met Hiroko Inoue (Osaka/ Moscow) geniet hij met name in Rusland grote bekendheid. In 2007 werd aan hem de ‘Kiwanis Cultuurprijs 2007’ uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten als organist in binnen- en buitenland. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl ) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.

Over de docent Marc Knoben

Marc Knoben studeerde aan het conservatorium Maastricht docerend en uitvoerend musicus en werkt sindsdien (1991) als docent muziek bij ECI cultuurfabriek (voorheen Centrum voor de Kunsten) en de Stichting Muziekschool Kerkrade. Bij ECI cultuurfabriek geeft Marc de vakken keyboard, accordeon en Rockschooltheorie. Naast deze bezigheden is Marc ook als componist/ arrangeur en als sessie (studio/theater) muzikant werkzaam.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden