Piano Jazz

De piano is een heel veelzijdig instrument, waarop je alle muziekstijlen kunt spelen. In deze cursus Piano Jazz draait het natuurlijk om jazz, waarvoor de piano heel erg geschikt is. Denk maar aan Take Five, of Fly me to the moon of Blue Bossa. Maar ook blues, latin, en fusion komen aan bod.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 06/09/2021
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,75
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,75
kies deze cursus
€ ..,..

Je leert akkoordsymbolen te gebruiken, begeleiden in een band, improviseren. Vaak gebruiken we dan een leadsheet. (melodie uitgeschreven met akkoordsymbolen)

Minimaal 2 jaar ervaring op piano of keyboard is wenselijk. Een jaarcursus bestaat uit 36 lessen maar je kunt gedurende het hele jaar starten met de cursus en zelf het aantal lessen bepalen.
Een standaardles duurt 20 minuten. Wil je liever lessen van 30 minuten volgen, neem dan contact op met tanja.maessen@ecicultuur.nl. Let op: de kosten van de cursus zoals deze hierboven zijn weergegeven, worden dan ook aangepast.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuur.nl.

over de docent: Ruud Smeets

Ruud Smeets heeft aan het conservatorium in Maastricht accordeon, electronisch orgel en keyboard gestudeerd. In 1988 en ’89 behaalde hij hiervoor de bijbehorende diploma’s Docerend Musicus. In 1997 heeft Ruud te Hilversum het staatsexamen Piano Lichte Muziek behaald. Hij geeft aan diverse muziekscholen van Brabant tot Zuid Limburg al 33 jaar les in piano pop/ jazz, keyboard, accordeon en bandcoaching in pop en jazzcombo’s. Ook heeft hij jarenlang de Artamuse Big Band gedirigeerd in Beek. In september 2020 heeft hij een eigen bedrijf opgestart Blue Keys , waarmee hij piano- en keyboardles geeft in de omgeving van  Geleen en Beek. Als pianist heeft Ruud bij diverse big bands en jazzcombo’s en een fusionband gespeeld. Momenteel heeft hij samen met saxofonist Lucas Schellens het jazzduo Two on the Swing. En met violist Reinder Eggen het jazzduo All the Things we are.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden