Piano

Pianolessen in Roermond voor jong en oud, die vind je bij ECI Cultuurfabriek! Met een jaarcursus piano leer je spelen zoals jij graag wil, van solo tot begeleiding.

Tijdens de pianoles leer je onder andere het lezen van noten en ritme, en het spelen met twee handen. Wanneer je de basistechnieken goed onder de knie hebt, gaan we verder met de verschillende muziekstijlen. We richten ons dan vooral op het soort muziek dat jij graag wil leren spelen: van klassiek tot pop.

Onze pianolessen worden zo persoonlijk mogelijk ingevuld, dus jij leert precies de stijlen en technieken die jij wilt beheersen. Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen! 

Schrijf je dus nu in!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €330.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €330.00
kies deze cursus
€ ..,..

Volg je liever een kortere cursus, van bijvoorbeeld 20, 15 of 10 lessen? Dat is mogelijk! Stuur jouw wensen naar tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Ook instromen gedurende het cursusjaar is mogelijk, de kosten worden dan aangepast. 

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

  over de docent: Mariette Kessels

  Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.

  over de docent: Jean Pierre Steyvers

  Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.


  alle cursussen

  Gratis proefles  *verplichte velden