Praktijkexamen D

Bij ECI kun je praktijkexamen doen voor HaFaBra, niveaus A t/m D. Wanneer je al les volgt bij ECI cultuurfabriek, is een eventueel praktijkexamen bij de prijs inbegrepen. Volg je geen les bij ECI cultuurfabriek, dan kun je je hier inschrijven voor het praktijkexamen niveau D en toch je diploma/certificaat behalen.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 12/07/2021
dag & tijd: Maandag
duur: 0min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €67.00
kies deze cursus
€ ..,..

Bij een HaFaBra-praktijkexamen worden zaken als speeltechniek en maatgevoel getoetst. Hoe hoger het examen (van A t/m D) hoe hoger de eisen die aan de leerling worden gesteld. Voldoet bij A nog een simpel muziekstuk uit het populaire genre, bij D wordt er heel wat meer van de leerling verwacht.

Er is een verschil in voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen voor een diploma of voor een certificaat:

  • Diploma niveau D: Hiervoor moet je een theoriecertificaat HaFaBra – D hebben. Dit theoriecertificaat kun je bij ECI behalen (HaFaBra Theorie D) of je overlegt een elders behaald officieel HaFaBra theoriecertificaat niveau D.
  • Certificaat niveau D: Hiervoor heb je geen theoriecertificaat nodig.

Voor het praktijkexamen geldt dat jouw docent het examen afneemt, volgens de eisen van ECI cultuurfabriek (opgesteld op basis van het landelijk raamleerplan). In de commissie zitten, naast jouw docent, ook twee docenten van ECI cultuurfabriek.

De praktijkexamens vinden bij ECI Cultuurfabriek vlak voor de zomervakantie plaats. Bij voldoende inschrijvingen vinden in de maand december ook examens plaats.
De theorielessen niveau D starten bij ECI cultuurfabriek in februari. (De theorielessen niveau A starten in september en B, C en D in februari.)

Hieronder vind je een overzicht van de duur en de kosten van het praktijkexamen per niveau.

Neem voor meer informatie contact op met Diana Heijmans, via dianaheijmans@ecicultuurfabriek.nl.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden