Pulp-art

Van oud nieuws tot kunstobject. 

In de korte cursus pulp-art maken we een ruimtelijk of half ruimtelijk object van papierpulp (of papierklei): een brij van oud papier dat we hergebruiken. Deze natuurlijke en zelf te bereiden massa doet in de verwerking een beetje denken aan klei. Het hoeft echter niet in een oven, de maat hoeft hier niet op aangepast te worden, het is licht van gewicht en de huid van het object is zodanig in te kleuren (patineren) dat het een keramisch, steenachtige of bronzen uiterlijk krijgt. Kortom: een materiaal dat telkens weer doet verwonderen door zijn toepassingsmogelijkheden.

De cursus bestaat uit 3 lessen van ieder 3 uur waarin het frame of de ondergrond gevormd wordt, de pulp wordt aangebracht en vervolgens ingekleurd met acryl en metaallakken. Een eenvoudige techniek die je later zelf thuis zeker nog eens toe zult passen! Want de papier klei is makkelijk zelf te maken. Het recept zal met je worden gedeeld :-).

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 03/11/2022
dag & tijd: do 19:00u
duur: 180min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €95.04
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Donderdag
duur: 180min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €95.04
kies deze cursus
€ ..,..

 

Naast de aandacht voor vormaspecten is de cursus gericht op technische aspecten zoals het maken van de papierpulp en een frame/basis om twee- of driedimensionaal op te werken. Ook gaan we in op de verwerking van het materiaal en de afwerking met diverse kleuren. Het is mogelijk om zelf ook andere materialen mee te nemen en te werken, denk aan stenen of sieraden. Hierdoor krijgt het kunstobject een verrassend effect!

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuur.nl.

over de docent: Arjen Bakermans

Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden