Sieraadvormgeving

Deze cursus is de ideale keuze voor iedereen die graag creatief bezig is en zijn of haar eigen sieraden/objecten wil leren ontwerpen en maken. Je begint met de basistechnieken en je maakt kennis met de benodigde gereedschappen en materialen. Aan de hand van opdrachten breid je de vaardigheden steeds verder uit.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 26/10/2020
dag & tijd: ma 19:30u
duur: 135min.
frequentie: tweewekelijks
lesprijs: v.a. €113,50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Maandag
duur: 135min.
frequentie: tweewekelijks
lesprijs: v.a. €113,50
kies deze cursus
€ ..,..

Onder begeleiding van sieraadvormgever en docent Yvonne Savelkoul ga je in het edelsmeedatelier aan de slag. Sieraden maken is vormgeven op kleine schaal. In de tweewekelijkse cursus maak je kennis met de basistechnieken van het edelsmeden. Ook wordt het vormgeven van sieraden en objecten gestimuleerd. Edelsmeden en sieraadvormgeving is toegepaste kunst. Het heeft affiniteit met de autonome kunsten zoals de schilder- en beeldhouwkunst en de architectuur. Deze kunnen inspiratiebronnen zijn voor het ontwerpen van sieraden en objecten.

Je begint met de basistechnieken van metaalbewerken zoals zagen, vijlen, schuren, boren en solderen. Vervolgens komen diverse versieringstechnieken en andere materialen aan bod, bijvoorbeeld emailleren en het maken van een eenvoudige zetting voor een steen. Je krijgt opdrachten waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van ontwerpvaardigheden en experimenteren. Het experimenteren heeft een doelbewust karakter en is bedoeld om systematisch vormen, materialen en technieken te onderzoeken. Je doet ontdekkingen die je in een latere fase mogelijk goed kunt gebruiken. Het bijhouden van een dummy, een visueel notitieboek, is hierbij een belangrijke hulp. Behalve de uitvoering van opdrachten is er ook voldoende ruimte om eigen ideeën uit te werken.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Deze tweewekelijkse cursus start in oktober, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Yvonne Savelkoul

Yvonne Savelkoul is in 1985 afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht afdeling sieraadvormgeving. In 2004 volgde zij de opleiding BIK (Beroepskunstenaar in de Klas). Yvonne is sinds 1986 docent edelsmeden/ sieraadvormgeving en heeft voorheen lesgegeven aan het Centrum voor de Kunsten in Weert, de Vrije Academie en het Centrum voor de Kunsten in Roermond (tegenwoordig ECI cultuurfabriek).


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden