Slagwerk/ drums | 36 lessen

Grooves, fills, breaks & beats! De drumkit is niet meer weg te denken in de hedendaagse muziek en drummen is tof om te doen. Het is een veelzijdig instrument dat in bijna alle muziekstijlen zoals bijvoorbeeld pop, rock, funk, jazz, dance, blues en latin wordt ingezet.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €287,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

In de lessen wordt onder meer gewerkt aan coördinatie, techniek, ritmiek en play-alongs van jouw favoriete muziek. Ook je muzikale creativiteit wordt ontwikkeld. Van beginner tot gevorderde, allround drum-en slagwerkdocenten Paul Bouten en  John Wassen helpen je graag de juiste ‘slag’ te pakken te krijgen! Al het instrumentarium is aanwezig op de ECI Cultuurfabriek. Je hoeft in principe alleen je stokken mee naar de les te nemen.

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus  starten.
Meer informatie : marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10,15 of 20 lessen te nemen.
Meer informatie over prijs en inschrijvingen: tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

Over de docent Paul Bouten

Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie, en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier; alles kan bij Paul geleerd worden op een behoorlijk niveau. Dit kan volgens de landelijke richtlijnen met de verschillende leerplannen en examens, of op een andere, vrijere, minder gestructureerde manier. Op beide manieren wordt op een plezierige manier gestreefd naar een zo goed mogelijk resultaat, alles naar de wensen van de leerling en/ of de vereniging.

Over de docent John Wassen

John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant, Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden