Slagwerk & drums

Grooves, fills, breaks & beats! De drumkit is niet meer weg te denken in de hedendaagse muziek en drummen is tof om te doen. Het is een veelzijdig instrument dat in bijna alle muziekstijlen zoals bijvoorbeeld pop, rock, funk, jazz, dance, blues en latin wordt ingezet.

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 26/08/2019
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €293,00
kies deze cursus
€ ..,..

In de lessen wordt onder meer gewerkt aan coördinatie, techniek, ritmiek en play-alongs van jouw favoriete muziek. Ook je muzikale creativiteit wordt ontwikkeld. Van beginner tot gevorderde, allround drum-en slagwerkdocenten Paul Bouten en  John Wassen helpen je graag de juiste ‘slag’ te pakken te krijgen! Al het instrumentarium is aanwezig op de ECI Cultuurfabriek. Je hoeft in principe alleen je stokken mee naar de les te nemen.

  over de docent: Paul Bouten

  Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie, en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier; alles kan bij Paul geleerd worden op een behoorlijk niveau.

  over de docent: John Wassen

  John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.


  alle cursussen

  Gratis proefles


  *verplichte velden