Slagwerk ensemble

Speel je slagwerk (bijvoorbeeld pauken, drums, conga’s, bongo’s, bekkens of mallets) en wil je niet alleen spelen, maar liever samen? Dan is het slagwerkensemble (samenspel) iets voor jou! Of je al cursist bent of niet, iedereen kan hier aan deelnemen.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 28/08/2019
dag & tijd: wo 17:00u
duur: 60min.
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €139,00
kies deze cursus
€ ..,..

In 36 wekelijkse bijeenkomsten van een uur, speel je onder leiding van een ervaren docent samen met collega-muzikanten in het ensemble. Daarbij worden de slagwerkinstrumenten van de ECI Cultuurfabriek gebruikt.

Muzikale leiding Paul Bouten
Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latin percussie en het bespelen van de congas. Hij voelt zich helemaal thuis in zwel de klassieke als de lichte muziek. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symfonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier… alles kan bij hem geleerd worden op een behoorlijk niveau. Dit kan volgens de landelijke richtlijnen met de verschillende leerplannen en examens, of op een andere, vrijere, minder gestructureerde manier. Op beide manieren wordt op een plezierige manier gestreefd naar een zo goed mogelijk resultaat, alles naar de wensen van de leerling en/of de vereniging.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden