Tekenen en schilderen | 26 lessen

Heb je een fascinatie voor tekenen en  de lijn op papier ? Wil je graag leren om alles wat je denkt met een lijn te kunnen bezweren ? Dan is deze cursus iets voor jou!

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 18/09/2018
dag & tijd: di 19:30u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 26
lesprijs: v.a. €462,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 20/09/2018
dag & tijd: do 09:30u
duur: 135min.
frequentie: elke week
lessen: 26
lesprijs: v.a. €462,00
kies deze cursus
€ ..,..

Een tekening is nooit fout! Als klein kind zijn we spontaan en tekenen we de wereld zoals we die op dat moment zien: spontaan en zonder oordeel. Echter naarmate we ouder worden verdwijnt die spontaniteit en worden we kritisch. Bijvoorbeeld Pablo Picasso ( kunstenaar) zei aan het eind van zijn leven” Ik kan inmiddels alles tekenen, alleen is het mij niet meer gelukt om te kunnen tekenen zoals ik in mijn kindertijd deed” .Tekenen leent zich perfect om te leren wat je ziet en niet wat je weet! Met tekenen kun je ook je fantasie laten gaan en nieuwe werelden creëren

Cursusinhoud

Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het tekenen aan bod.

Materiaalkennis: Er zijn talloze materialen om mee te werken. Je leert de verschillende tekenmaterialen kennen zoals; potlood, pen en inkt, houtskool, conté, crayons, pastel, aquarel en acrylverf.
Techniek: Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals het stilleven tot de menselijke figuur besteden we aandacht aan : compositie, perspectief /ruimte, licht/donker en arceer technieken.
Creativiteit : Aan de hand van wat je geleerd hebt ga je steeds meer ontdekken welke materialen en technieken bij je passen. Je gaat op zoek naar je eigen beeldtaal en interesses.
het is vooral belangrijk dat je veel plezier hebt in tekenen.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.

Meer informatie : ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

Over de docent Michel Govers:

Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden