Tekenen & schilderen kind/jeugd | 13 lessen

Heb je een fascinatie voor tekenen? Wil je graag leren om alles wat je denkt te kunnen tekenen? Dan is deze cursus van iets voor jou!

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 14/09/2019
dag & tijd: za 11:15u
duur: 105min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €127,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 11/01/2020
dag & tijd: za 11:15u
duur: 105min.
frequentie: elke week
lessen: 13
lesprijs: v.a. €127,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

Een tekening is nooit fout! Tekenen is volgens David Hockney (kunstenaar) ‘een verhalende activiteit en een verslag van iemand die iets gezien heeft.’ De oudste vorm van verbeelden is het tekenen, kijk naar de grottekeningen uit de prehistorie. Tekenen leent zich perfect om te leren wat je ziet en niet wat je weet! Met tekenen kun je ook je fantasie laten gaan en nieuwe werelden creëren.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het tekenen aan bod.

Materiaalkennis: Er zijn talloze materialen om mee te werken. Je leert de verschillende tekenmaterialen kennen zoals; potlood, pen en inkt, houtskool, conté, crayons, pastel, aquarel en acrylverf.
Techniek: Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals het stilleven tot de menselijke figuur besteden we aandacht aan : compositie, perspectief /ruimte, licht/donker en arceer technieken.
Creativiteit : Aan de hand van wat je geleerd hebt ga je steeds meer ontdekken welke materialen en technieken bij je passen. Je gaat op zoek naar je eigen beeldtaal en interesses. het is vooral belangrijk dat je veel plezier hebt in tekenen.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar.

Meer informatie : ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

Over de docent Michel Govers:

Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden