Tekenen & schilderen kind/jeugd

Heb je een fascinatie voor tekenen? Wil je graag leren om alles wat je denkt te kunnen tekenen? Dan is deze cursus van iets voor jou!

De cursus op zaterdag is  opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen. Schrijf je hieronder in voor het tijdsblok dat aansluit bij je leeftijd.

10:00 – 11:00 uur: 5 t/m 7 jaar
11:15 – 13:00 uur: 8 t/m 11 jaar
13:15 – 15:00 uur: 12 jaar en ouder

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 26/09/2020
dag & tijd: za 10:00u
duur: 60min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 26/09/2020
dag & tijd: za 11:15u
duur: 105min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: 26/09/2020
dag & tijd: za 13:15u
duur: 105min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Zaterdag
duur: 60min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €60,00
kies deze cursus
€ ..,..

Een tekening is nooit fout! Tekenen is volgens David Hockney (kunstenaar) ‘een verhalende activiteit en een verslag van iemand die iets gezien heeft.’ De oudste vorm van verbeelden is het tekenen, kijk naar de grottekeningen uit de prehistorie. Tekenen leent zich perfect om te leren wat je ziet en niet wat je weet! Met tekenen kun je ook je fantasie laten gaan en nieuwe werelden creëren.

Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het tekenen aan bod.

Materiaalkennis
Er zijn talloze materialen om mee te werken. Je leert de verschillende tekenmaterialen kennen zoals; potlood, pen en inkt, houtskool, conté, crayons, pastel, aquarel en acrylverf.

Techniek
Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals het stilleven tot de menselijke figuur besteden we aandacht aan : compositie, perspectief/ruimte, licht/donker en arceertechnieken.

Creativiteit
Door wat je geleerd hebt  tijdens de lessen, ga je steeds meer ontdekken welke materialen en technieken bij je passen. Je gaat op zoek naar je eigen beeldtaal en interesses. Maar het is vooral belangrijk dat je veel plezier hebt in tekenen.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een gratis proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

 

    over de docent: Michel Govers

    Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.


    alle cursussen

    Gratis proefles    *verplichte velden