Toneel 12+

Ontdek de wondere wereld van het theater…

Heb je altijd al een keer in de spotlights willen staan? Wil je leren acteren en je toneelkunsten aan een echt publiek laten zien? Kom dan naar Theaterschool LuidZuid!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 22/09/2020
dag & tijd: di 16:30u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €247.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Dinsdag
duur: 90min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €247.50
kies deze cursus
€ ..,..

De cursus bestaat uit 29 lessen. In de theaterklas leer je alles wat bij het acteren komt kijken: neem een duik in je eigen verbeelding, improviseer, speel met tekst en leer hoe je jouw lichaam in kan zetten bij het spelen van een rol. En dit alles samen met andere enthousiaste toneelspelers.

Naast dat je zelf op de planken zult staan, bezoek je met je groep een professionele voorstelling in het ECI theater. En aan het eind van de cursus zal je schitteren voor je vrienden en familie in een korte presentatie op de LuidZuid presentatiedag in het ECI theater!

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Theater Femke Veltman, via femkeveltman@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Ruud van Bree

Ruud volgde de vooropleiding en vakklas van het conservatorium Maastricht en is in 2002 afgestudeerd als theatermaker en docent met een specialisatie acteren aan Fontys hogeschool voor de kunsten. Ruud is een gedreven maker, performer en docent met een ruime en brede ervaring on en off stage. Ontwikkelen, vertellen, onderzoeken, opleiden, integreren, musiceren en delen zijn zijn drijfveren. Als acteur was hij werkzaam bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen en te zien in commercial en film. Hij gaf en geeft les aan kunstencentra, regulier middelbaar onderwijs en als gastdocent/regisseur aan hbo kunstopleidingen. Hij is als regisseur verbonden aan het Nationale Studententheater Amsterdam en is artistiek leider en regisseur van Theaterplan Zuid-Nederland. Verder is Ruud bandcoach, mede-eigenaar en producer van The Epic Centre Recording Studio in Eindhoven en maakt deel uit van de band Wolfendale.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden