Trombone/tuba/bastuba | 36 lessen

Wil je nou eens echt op een stoer koperblaas instrument spelen, een instrument waar je in alle stijlen terecht kunt, kom dan eens luisteren naar een schuiftrombone. Of kies voor de tuba of, nog een maatje groter, de Bastuba. Allemaal prachtige instrumenten die ook wel Groot koper worden genoemd.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je in 2019 nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend. Wil je meer informatie over het lesgeld of over de startdatum? Neem dan contact op met Tanja Evers-Maessen via tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 20/08/2018
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €365,00
kies deze cursus
€ ..,..

Cursusinhoud

De wereld van de schuiftrombone is echt super, of je nou naar Harry Potter of Starwars luistert of te gekke vastelaovesmuziek. Je kunt het zo gek niet verzinnen, overal hoor je ‘the sound of trombones’. Kom gerust eens proberen of de trombone bij je past.  Dat kan al op jonge leeftijd door de zogenaamde P. bone , een plastic trombone in te gekke kleurtjes te gebruiken.
De Tuba ook wel Bariton of Euphonium genoemd is zoals gezegd het grotere broertje van de Bugel, een instrument waarmee je in harmonie, fanfare, brassband en ensemble kunt spelen. Op een tuba kun je heel mooi melodie spelen en het klinkt heel warm en zangerig. Je kunt hier eigenlijk ook alle soorten muziek op spelen, van klassiek tot pop en swing.  Je leert op een leuke en goede manier het instrument bespelen zodat je al snel liedjes kunt spelen, individueel of in groepsverband.
Het grotere broertje is de Bastuba. Als bassist ben je een van de belangrijkste muzikanten van het orkest. Je moet je instrument kunnen tillen, dus je zult de nodige spierballen moeten verzamelen om dit instrument te hanteren.

Voor volwassenen is het mogelijk om een abonnement van 10, 15 of 20 lessen te nemen. 

Het cursusseizoen start in augustus/ september, maar je kunt ieder moment van het jaar met deze individuele cursus starten. Neem daarvoor contact op met Marjo Schroën, coördinator Muziek bij ECI cultuurfabriek, marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.

Over de docent Ger Reijnders

Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden