Trombone, tuba & bastuba

Wil je nou eens echt op een stoer koperblaasinstrument spelen, een instrument waar je in alle stijlen terecht kunt, kom dan eens luisteren naar een schuiftrombone. Of kies voor de tuba of, nog een maatje groter, de Bastuba. Allemaal prachtige instrumenten die ook wel Groot koper worden genoemd.

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Nadat je inschrijving is voltooid, wordt er contact met je opgenomen om een tijd en dag af te spreken. Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast. Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

De wereld van de schuiftrombone is echt super, of je nou naar Harry Potter of Starwars luistert of te gekke vastelaovesmuziek. Je kunt het zo gek niet verzinnen, overal hoor je ‘the sound of trombones’. Kom gerust eens proberen of de trombone bij je past. Dat kan al op jonge leeftijd door de zogenaamde P. bone , een plastic trombone in te gekke kleurtjes te gebruiken.

De Tuba ook wel Bariton of Euphonium genoemd is zoals gezegd het grotere broertje van de Bugel, een instrument waarmee je in harmonie, fanfare, brassband en ensemble kunt spelen. Op een tuba kun je heel mooi melodie spelen en het klinkt heel warm en zangerig. Je kunt hier eigenlijk ook alle soorten muziek op spelen, van klassiek tot pop en swing.  Je leert op een leuke en goede manier het instrument bespelen zodat je al snel liedjes kunt spelen, individueel of in groepsverband.

Het grotere broertje is de Bastuba. Als bassist ben je een van de belangrijkste muzikanten van het orkest. Je moet je instrument kunnen tillen, dus je zult de nodige spierballen moeten verzamelen om dit instrument te hanteren.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

  over de docent: Ger Reijnders

  Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).

  over de docent: Max van den Brandt

  Max van den Brand is een veelzijdige bas- en contrabastrombonist. Zo speelde hij bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble, maar ook al enkele keren bij het Nederlands Blazers Ensemble. Naast vele trombone-, koper- en blaasensembles, is hij ook actief bij professionele orkesten in binnen- en buitenland. Hij begon zijn bachelor studie aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij les kreeg van Brandt Attema en Alexander Verbeek. Ook studeerde hij Master Klassieke Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Waar hij les heeft gehad van Ben van Dijk, Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders. Beiden studies heeft hij Cum Laude afgerond.


  alle cursussen

  Gratis proefles  *verplichte velden