Vooropleiding academie beeldende kunsten

Wil je professioneel fotograaf, architect, grafisch ontwerper, kunstdocent of vrij kunstenaar worden? Dan is de vooropleiding kunstacademie echt iets voor jou. Hier wordt je talent ontwikkeld, oriënteer je je op een creatief beroep en ontdek je of een toekomst in de beeldende kunst bij je past.

Let op: voor deze cursus is geen proefles beschikbaar. Graag ontdekken of de cursus iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en houd de site in de gaten voor de datum van onze open dag,

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 23/09/2020
dag & tijd: wo 18:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €472.50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Woensdag
duur: 150min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €472.50
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die goed voorbereid naar de kunstacademie wil. Weet je nog niet zeker of een creatief vak iets voor jou is, dan kun je dat in deze cursus ontdekken.
In 25 praktische lessen leer je veel verschillende technieken kennen. De opdrachten die hieraan gekoppeld worden zijn soms moeilijk maar altijd uitdagend. Je ontwikkelt een zelfstandige, onderzoekende en creatieve werkhouding. Houd er rekening mee dat opdrachten deels thuis gemaakt moeten worden.

De cursus wordt afgesloten met een presentatie van je eigen werkstukken en een gemeenschappelijke expositie. Het beoordelen van je werk gebeurt aan het einde van het cursusjaar in nauwe samenwerking met docenten van de academie. Het hele werkproces dient door schetsen, aantekeningen, proefjes en foto’s in een portfolio, het ‘logboek’, te worden vastgelegd. In de loop van de cursus wordt een gastles verzorgd door docenten van de opleiding Vaktherapie beeldend. De activiteiten die aangeboden worden liggen in lijn met activiteiten die aangeboden worden tijdens een aannamedag.

De vooropleiding Kunstacademie heeft een samenwerkingsverband met de Academie in Maastricht en de opleiding Vaktherapie beeldend van Zuyd Hogeschool. Tijdens de eindbespreking zijn docenten van deze opleiding aanwezig. Bij positief advies hoef je geen toelatingsexamen voor de Vaktherapie beeldend meer te doen. Je bent dan automatisch toegelaten. Bij de Kunstacademie Maastricht doe je ook geen toelatingsexamen, hier voer je alleen nog een gesprek met de afdeling van je keuze. Voor alle andere studies levert de cursus een dijk van een portfolio op. Het behaalde certificaat is voor inschrijving bij de Kunstacademie één jaar geldig.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

Meer informatie over de vakken

Je krijgt les van verschillende docenten op het gebied van tekenen, schilderen, land art, 3d object, design, visuele communicatie. We focussen tijdens deze lessen op jouw keuzerichting.

Dummy
Je leert te werken in een dummy om al je ideeën te verzamelen.

Tekenen (Michel Govers)
In de teken/schilderlessen leer je over diverse technieken binnen de schilderkunst. Belangrijk is het vrij leren omgaan met tekenen, zelf onderzoekend bezig zijn. Sommige thuisopdrachten voer je uit in je logboek.

Materiaalonderzoek, recyclen, design (Sanni Yerna )
Tijdens het onderzoek is het proces net zo belangrijk als de resultaten. Door stap voor stap door het proces te gaan en te experimenteren met intuïtie en materialiteit ontstaat er een object met een eigen handschrift. Tijdens de les gaan we aan de slag met een spel van materiaal, kleur, herhaling en constructie

Portfolio woord en beeld (Lobke Houkes)
Hoe stel je een goede portfolio samen. Hoe selecteer je je werk. Welke lay-out gebruik je. In de kunst wordt vaak tekst en woord vertaald in beeld. Maar ook andersom hoe vertaal je beeld naar woord? Zet abstracte taal om in beeld. Kun je dit toepassen binnen de discipline naar je keuze.

Autonoom, out-of-the-box, 3D-object (Morena Bamberger )
Maak een 3D-object, installatie vanuit een autonome manier van denken. Hoe ga je materialen ideeën en technieken. Hoe ga je met je creatieve denkproces om.

Land-art (Arjen Bakermans)
Hoe kun je het landschap om je heen kunstzinnig vormen met aangeboden materialen of met materialen die je in de natuur vindt?

Architectuur (Richard de Boer)
Maak kennis met de basisprincipes van architectuur.

of

Viscom (Gwain van der Meulen)
Maak kennis met de wereld van de visuele communicatie. Denk aan stopmotion, een film of een andere digitale werkvorm.

+

Documentaire fotografie (Ed Hul)
Pak een maatschappijkritisch thema aan en maak hier een fotografische documentaire over.

Ruth Houkes is verantwoordelijk voor de coördinatie.

    over de docent: Ruth Houkes

    Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.


    alle cursussen

    Gratis proefles    *verplichte velden