Vooropleiding academie beeldende kunsten

Wil je professioneel fotograaf, architect, grafisch ontwerper, kunstdocent of vrij kunstenaar worden? Dan is de vooropleiding kunstacademie echt iets voor jou. Hier wordt je talent ontwikkeld, oriënteer je je op een creatief beroep en ontdek je of een toekomst in de beeldende kunst bij je past.

Let op: voor deze cursus is geen proefles beschikbaar. Graag ontdekken of de cursus iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze open dag op zaterdag 5 september! Voor meer informatie: ecicultuurfabriek.nl/open-dag

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 23/09/2020
dag & tijd: wo 18:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lessen: 25
lesprijs: v.a. €472,00
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die goed voorbereid naar de kunstacademie wil. Weet je nog niet zeker of een creatief vak iets voor jou is, dan kun je dat in deze cursus ontdekken.
In 25 praktische lessen leer je veel verschillende technieken kennen. De opdrachten die hieraan gekoppeld worden zijn soms moeilijk maar altijd uitdagend. Je ontwikkelt een zelfstandige, onderzoekende en creatieve werkhouding. Houd er rekening mee dat opdrachten deels thuis gemaakt moeten worden.

De cursus wordt afgesloten met een presentatie van je eigen werkstukken en een gemeenschappelijke expositie. Het beoordelen van je werk gebeurt aan het einde van het cursusjaar in nauwe samenwerking met docenten van de academie. Het hele werkproces dient door schetsen, aantekeningen, proefjes en foto’s in een portfolio, het ‘logboek’, te worden vastgelegd. In de loop van de cursus wordt een gastles verzorgd door docenten van de opleiding Vaktherapie beeldend. De activiteiten die aangeboden worden liggen in lijn met activiteiten die aangeboden worden tijdens een aannamedag.

De vooropleiding Kunstacademie heeft een samenwerkingsverband met de Academie in Maastricht en de opleiding Vaktherapie beeldend van Zuyd Hogeschool. Tijdens de eindbespreking zijn docenten van deze opleiding aanwezig. Bij positief advies hoef je geen toelatingsexamen voor de Vaktherapie beeldend meer te doen. Je bent dan automatisch toegelaten. Bij de Kunstacademie Maastricht doe je ook geen toelatingsexamen, hier voer je alleen nog een gesprek met de afdeling van je keuze. Voor alle andere studies levert de cursus een dijk van een portfolio op. Het behaalde certificaat is voor inschrijving bij de Kunstacademie één jaar geldig.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

Meer informatie over de vakken

Je krijgt les van verschillende docenten op het gebied van tekenen, schilderen, land art, 3d object, design, visuele communicatie. We focussen tijdens deze lessen op jouw keuzerichting.

Tekenen en schilderen
In de teken/schilderlessen leer je diverse tekentechnieken. Belangrijk is het vrij leren omgaan met tekenen, zelf onderzoekend bezig zijn. Sommige thuis-opdrachten voer je uit in een dummy.

Landart
Hoe kun je het landschap om je heen kunstzinnig vormen met aangeboden materialen of met materialen die je in de natuur vindt?

Workshops jonge kunstenaars
In twee korte workshops van drie lessen krijg je les van jonge kunstenaars die  kunstacademie gevolgd hebben. We focussen hierbij op twee verschillende aspecten:
– autonome richting, vrije expressieve kunst, ruimte onderzoek
– designrichting, materiaal onderzoek

Visuele communicatie
In deze lessen zul je voor een deel kennismaken met fotografie en andere vormen van visuele communicatie

3D-object
Hier ga je aan de hand van het door de docent aangereikte thema een 3d object ontwerpen.Voor de uitvoering van het ontwerp ben je vrij in de te gebruiken materialen en technieken. Maar het ontwerp is toegespitst op de kunstrichting die je wilt kiezen.

Dummy
Je leert te werken in een dummy om al je ideeën te verzamelen.

Docenten
Tijdens de vooropleiding krijg je les van de volgende docenten: Michel Govers, Yvonne Savelkoul, Rini Ronckers, Ed van Hul, Annemarie Verheijen, Morena Bamberger & Jessica den Hartog.
Ruth Houkes is verantwoordelijk voor de coördinatie.

    over de docent: Ruth Houkes

    Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.


    alle cursussen

    Gratis proefles


    *verplichte velden