Vooropleiding academie beeldende kunsten

Wil je professioneel fotograaf, architect, grafisch ontwerper, kunstdocent of vrij kunstenaar worden? Dan is de vooropleiding kunstacademie echt iets voor jou. Hier wordt je talent ontwikkeld, oriënteer je je op een creatief beroep en ontdek je of een toekomst in de beeldende kunst bij je past.

Let op: voor deze cursus is geen proefles beschikbaar

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 18/09/2019
dag & tijd: wo 18:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lessen: 25
lesprijs: v.a. €458,00
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die goed voorbereid naar de kunstacademie wil. Weet je nog niet zeker of een creatief vak iets voor jou is, dan kun je dat in deze cursus ontdekken.
In 25 praktische lessen leer je veel verschillende technieken kennen. De opdrachten die hieraan gekoppeld worden zijn soms moeilijk maar altijd uitdagend. Je ontwikkelt een zelfstandige, onderzoekende en creatieve werkhouding. Houd er rekening mee dat opdrachten deels thuis gemaakt moeten worden.

De cursus wordt afgesloten met een presentatie van je eigen werkstukken en een gemeenschappelijke expositie. Het beoordelen van je werk gebeurt aan het einde van het cursusjaar in nauwe samenwerking met docenten van de academie. Het hele werkproces dient door schetsen, aantekeningen, proefjes en foto’s in een portfolio, het ‘logboek’, te worden vastgelegd. Naast de lessen bij de ECI ga je enkele dagdelen kennis opdoen en workshops volgen bij de Kunstacademie in Maastricht. In de loop van de cursus wordt een gastles verzorgd door docenten van de opleiding Vaktherapie beeldend. De activiteiten die aangeboden worden liggen in lijn met activiteiten die aangeboden worden tijdens een aannamedag.

De vooropleiding Kunstacademie heeft een samenwerkingsverband met de Academie in Maastricht en de opleiding Vaktherapie beeldend van Zuyd Hogeschool. Tijdens de eindbespreking zijn docenten van deze opleiding aanwezig. Bij positief advies hoef je geen toelatingsexamen voor de Kunstacademie Maastricht en Vaktherapie beeldend meer te doen. Je bent dan automatisch toegelaten. Voor alle andere studies levert de cursus een dijk van een portfolio op. Het behaalde certificaat is voor inschrijving bij de Kunstacademie één jaar geldig.

Meer info: ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl

Meer informatie over de vakken

Je krijgt les van verschillende docenten op het gebied van tekenen, schilderen, land art, 3d object, design, visuele communicatie

Tekenen en schilderen
In de teken/schilderlessen leer je diverse tekentechnieken. Belangrijk is het vrij leren omgaan met tekenen, zelf onderzoekend bezig zijn. Sommige thuis-opdrachten voer je uit in een dummy.

Landart
Hoe kun je het landschap om je heen kunstzinnig vormen met aangeboden materialen of met materialen die je in de natuur vindt?

Workshops jonge kunstenaars
In drie korte workshops van twee lessen krijg je les van jonge kunstenaars die pas geslaagd zijn bij de kunstacademie. We focussen hierbij op drie verschillende aspecten:
– autonome richting, vrije expressieve kunst
– designrichting, materiaal onderzoek
– vertalen van tekst naar beeld ( decorontwerp/ ruimte onderzoek)

Visuele communicatie
In deze lessen zul je voor een deel kennismaken met fotografie en andere vormen van visuele communicatie

3D-object
Hier ga je aan de hand van het door de docent aangereikte thema een 3d object ontwerpen.Voor de uitvoering van het ontwerp ben je vrij in de te gebruiken materialen en technieken. Maar het ontwerp is toegespitst op de kunstrichting die je wilt kiezen.

Dummy
Je leert te werken in een dummy om al je ideeën te verzamelen.

over de docent: Ruth Houkes

Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden