ZinGvol leven 60+

Ben je ouder dan 60 jaar en wil je graag op een gezonde manier leren blijven zingen? Geef je dan op voor de groepscursus ZinGvol leven!

Bij deze cursus is het niet mogelijk om een proefles te volgen.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 28/10/2019
dag & tijd: ma 10:30u
duur: 60min.
frequentie: elke week
lessen: 20
lesprijs: v.a. €181,00
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is gericht op de vitale 60-plusser die geïnteresseerd is in het positieve effect van zingen. Je leert om tot op hoge leeftijd gezond te kunnen blijven zingen.

In de les krijg je meer bewustzijn over je eigen stemgebruik en ontdek je hoe je jouw lichaam kunnen inzetten voor betere zangresultaten. Dit doormiddel van zangoefeningen gecombineerd met lichaamsbeweging. Geen dans, maar bewegingen die het zingen op een positieve wijze beïnvloeden waardoor je betere zangresultaten behaald.

Elke groepsles bestaat uit een deel stemvorming in combinatie met een deel lichaamsbewustzijn. Je zingt een gevarieerd repertoire (korte liedjes, mantra’s, klanken of tekst) in verschillende talen of vertaald naar het Nederlands. Daarnaast krijg je ook een klein theoretisch gedeelte over gezondheid (leefstijl). Het betreft hier dus geen koor, maar een krachtige positieve groepscursus ‘zangplezier’ die wel eens zou kunnen gaan werken als een gezondheidselixer!

De cursus gaat van start bij minimaal 10 groepsdeelnemers. Neem voor meer informatie contact op met marjoschroen@ecicultuurfabriek.nl.


Niet 60+, maar houd je wel van zingen? Neem dan eens een kijkje bij onze zangcursus!

over de docent: Wilmy van der Helm

Wilmy van der Helm, geboren en getogen in Beesel, studeerde hoofdvak zang -Mezzo/Alt- aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde haar bachelor Music in Education aan het Artez conservatorium in Zwolle. Daarnaast volgde zij lessen en diverse masterclasses bij gerenommeerde zangers in Duitsland, Italië en Engeland. Ze startte haar solisten loopbaan aan de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf en gasteerde in tal van andere theaters in Duitsland en daarbuiten. Haar repertoire is een combinatie van opera, musical en het lichte genre waarbij een knipoog naar het cabaret. Met haar duo WHWH, gitaar (Wim Hamans) en zang vertolkt ze eigen werk en heeft zij de leiding over het dames-ensemble ‘Pomposa’ waarmee ze graag haar visitekaartje afgeeft wat betreft ‘raken en ontroeren’. Wilmy is vocalcoach bij verschillende koren, tevens opgeleid tot adempedagoog in Osnabrück en tot Seniorencoach in Breda. Haar motto: Het lijf moet mee anders zegt de stem straks nee!


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden