Docent Edelsmeden


Ben jij dit?

ECI cultuurfabriek zoekt een docent edelsmeden

De ECI is het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder een dak! Een bijzondere plek aan de Roer met een middelgrote popzaal met 500 staanplaatsen, een vlakke vloertheater met 235 stoelen, 2 filmzalen (137 stoelen), een expositieruimte en een educatie-afdeling met cursusaanbod in de disciplines muziek, theater, beeldend en dans. Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een uitgekiende art-house-filmselectie in beide filmzalen en een breed cursusaanbod (zowel binnen – als buiten de eigen locatie). We mikken op diversiteit, publiek opbouw en de positionering van ECI in de regio als kwalitatief hoogstaande, maar ook laagdrempelige culturele voorziening: als podium voor talentontwikkeling en als producent.

Bij ECI krijgt creativiteit de ruimte. Creëer. Maak iets moois. Met je handen, je lijf of in je hoofd.  Met film, muziek, dans, theater, beeldende kunst en educatie op een waanzinnig mooie plek.

ECI Cultuurfabriek stelt zich tot doel haar afdeling educatie sterker te positioneren. Dat betekent dat we ons aanbod tegen het licht houden en willen innoveren. Het contact met het onderwijs in stad en regio is goed maar kan nog beter. Samen werken aan onderwijsprogramma’s in alle disciplines zowel binnen als buiten school en op de eigen ECI-locatie(s), is het streven. Het doel is om meer deelnemers (aan schoolprogramma’s en projecten) als ook een groter aantal cursisten te realiseren.

Functiebeschrijving
Als docent edelsmeden stimuleer je jouw cursisten om het beste uit henzelf te halen. Je ontwikkelt lessen en workshops en voert deze uit in verschillende werksituaties. De kernactiviteit van de functie is het geven van groepslessen aan onze vaste volwassen edelsmeden cursisten. Daarnaast zijn er regelmatig workshop momenten voor het primair en voortgezet onderwijs, bedrijven en particulieren. Je werkt jaarlijks toe naar de cursistenexpositie, hét presentatiemoment waarop alle beeldende disciplines bij elkaar komen.

Vaardigheden en kennis
Als docent edelsmeden beschik jij over de volgende competenties:

  • Je hebt een eerste- of tweedegraads docentenopleiding of een opleiding aan een kunstacademie genoten, of vergelijkbare didactische kennis en ervaring.
  • Je beschikt over kennis en ervaring over van de verschillende edelsmeed technieken, o.a. de diverse giettechniek zoals, sepia, slingergieten en zandgieten. Verder het zetten van stenen, zetkastjes en eenvoudige klauwzetting.
  • Je bent aantoonbaar zelfstandig werkzaam als professioneel kunstenaar.
  • Je bent op de hoogte van de traditionele en moderne/kunst en trends.
  • Je kunt goed in teamverband werken.
  • Je staat open voor het verzorgen van workshops in het primair- en in het voortgezet onderwijs, intern en op externe locaties.

Wij bieden
Een dynamische baan op ZZP basis. Deze bestaat uit wekelijkse lessen op maandagavond van half september tot medio april en verder te bepalen losse workshops. Je werkt in een bijzondere culturele omgeving waarin je deel uitmaakt van een ambitieus team. Prijsafspraak afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Procedure
Reageren op de vacature kan tot uiterlijk vrijdag 1 juli 2022 voor 17.00 u. d.m.v. het mailen van een motivatiebrief + CV t.a.v. Leanne Cuijpers (Hoofd P&O) naar leanne.cuijpers@ecicultuur.nl.