Docent glas


Het mooiste cultuurhuis van Limburg zoekt een super enthousiaste docent glas!

WIJ ZIJN:
Het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder 1 dak, namelijk 4 podia (een popzaal, een theaterzaal, een filmhuis, een expositieruimte) EN een grote cultuureducatie afdeling.
We willen de educatie-afdeling nog sterker positioneren! Dat betekent dat we ons aanbod tegen het licht houden en willen innoveren. Het contact met het onderwijs in stad en regio is goed maar kan nog beter. Samen werken aan onderwijsprogramma’s in alle disciplines zowel binnen als buiten school en op de eigen ECI-locatie(s), is het streven. Het doel is om meer deelnemers (aan schoolprogramma’s en projecten) als ook een groter aantal cursisten te realiseren.

WAT KOM JE DOEN:
Als docent glas stimuleer je jouw cursisten om het beste uit henzelf te halen. Je ontwikkelt lessen en workshops en voert deze uit in verschillende werksituaties. De kernactiviteit van de functie is het geven van groepslessen aan onze vaste volwassen glas cursisten. Daarnaast zijn er regelmatig workshop momenten voor het primair en voortgezet onderwijs, bedrijven en particulieren. Je werkt jaarlijks toe naar de cursistenexpositie, het presentatiemoment waarop alle beeldende disciplines bij elkaar komen.

WAT NEEM JE MEE:
• je hebt een eerste- of tweedegraads docentenopleiding of een opleiding aan een kunstacademie genoten, of vergelijkbare didactische kennis en ervaring
• je beschikt over kennis over van de volgende glas technieken: glas in lood, brandschilderen, fusen, lijm technieken, graveer en zandstraaltechnieken, casting, pâte de verre, tiffany
• je bent aantoonbaar zelfstandig werkzaam als professioneel kunstenaar
• je kunt goed in teamverband werken
• je staat open voor het verzorgen van workshops in het primair- en in het voortgezet onderwijs, intern en op externe locaties

WAT KRIJG JE TERUG:
Een dynamische baan op ZZP basis. Deze bestaat uit wekelijkse lessen op donderdagmorgen en zaterdagmorgen van half september tot medio april en verder te bepalen losse workshops. Je werkt in een bijzondere culturele omgeving waarin je deel uitmaakt van een ambitieus team.

HOE GAAN WE HET DOEN:
Reageren kan tot 30 november 2022 d.m.v. het mailen van een motivatiebrief + C.V. t.a.v. Ruth Houkes (hoofd educatie ECI cultuurfabriek) naar leanne.cuijpers@ecicultuur.nl Gesprekken worden gepland op 7 of 8 december.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.