Docent Musical


Ben jij dit?

ECI cultuurfabriek zoekt een docent musical.

De ECI is het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder een dak! Een bijzondere plek aan de Roer met een middelgrote popzaal met 500 staanplaatsen, een vlakke vloertheater met 235 stoelen, 2 filmzalen (137 stoelen), een expositieruimte en een educatie-afdeling met cursusaanbod in de disciplines muziek, theater, beeldend en dans. Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een uitgekiende art-house-filmselectie in beide filmzalen en een breed cursusaanbod (zowel binnen – als buiten de eigen locatie). We mikken op diversiteit, publiek opbouw en de positionering van ECI in de regio als kwalitatief hoogstaande, maar ook laagdrempelige culturele voorziening: als podium voor talentontwikkeling en als producent.

Bij ECI krijgt creativiteit de ruimte. Creëer. Maak iets moois. Met je handen, je lijf of in je hoofd.  Met film, muziek, dans, theater, beeldende kunst en educatie op een waanzinnig mooie plek.

ECI Cultuurfabriek stelt zich tot doel haar afdeling educatie sterker te positioneren. Dat betekent dat we ons aanbod tegen het licht houden en willen innoveren. Het contact met het onderwijs in stad en regio is goed maar kan nog beter. Samen werken aan onderwijsprogramma’s in alle disciplines zowel binnen als buiten school en op de eigen ECI-locatie(s), is het streven. Het doel is om meer deelnemers (aan schoolprogramma’s en projecten) als ook een groter aantal cursisten te realiseren.

Functiebeschrijving
De kernactiviteit van de functie is het geven van groepslessen aan onze vaste musical cursisten. Op dit moment hebben we drie groepen van verschillende leeftijden. De jongste groep is van 7 – 10 jaar, de middelste groep is van 10 – 12 jaar, de oudste groep is vanaf 12 jaar. De lessen worden gegeven in een ruim ingericht theaterlokaal met geluidsinstallatie, piano en kostuumhok. Je geeft les in de disciplines zang, spel & dans. Daarnaast zijn er regelmatig workshop momenten voor het primair en voortgezet onderwijs, bedrijven en particulieren waar we je graag ook voor inzetten.

Je werkt jaarlijks toe naar een presentatie aan het eind van cursusseizoen tijdens ons LuidZuid weekend, hét moment waarop alle toneel- en musicalgroepen zich presenteren in de theaterzaal van de ECI.

Vaardigheden en kennis
Als docent musical beschik jij over de volgende competenties:

  • Je hebt een eerste- of tweedegraads docentenopleiding of een opleiding aan een theater- of musicalschool genoten, of vergelijkbare didactische kennis en ervaring.
  • Je beschikt over kennis en ervaring van de verschillende takken van musical: zowel spel, zang en dans.
  • Je bent in staat om zelfstandig een professionele presentatie/voorstelling met cursisten neer te zetten.
  • Je kunt goed overweg met zowel jonge kinderen als tieners.
  • Je kunt goed in teamverband werken.
  • Je staat open voor het verzorgen van workshops in het primair- en in het voortgezet onderwijs, intern en op externe locaties.

Wij bieden
Een dynamische baan op basis van 0,13 fte. Deze bestaat uit wekelijkse lessen op donderdag van september tot juni. Je werkt in een bijzondere culturele omgeving waarin je deel uitmaakt van een ambitieus team. Inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring op basis van schaal 8 van de cao KE (€ 2.443,- / € 3.830,- bij een fulltime dienstverband). Deze functie is ook op ZZP basis te vervullen.

Procedure
Reageren op de vacature kan tot uiterlijk vrijdag 24 juni 2022 voor 17.00 u. d.m.v. het mailen van een motivatiebrief + CV t.a.v. Leanne Cuijpers (Hoofd P&O) naar leanne.cuijpers@ecicultuur.nl.