ECI pop-up atelier


ECI heeft een heus pop-up atelier op de Hamstraat 1a te Roermond! We zijn dit initiatief gestart omdat we cultuur op een laagdrempelige manier willen neerzetten. We willen dat iedereen in Roermond de kans moet krijgen om van kunst en cultuur te genieten, zonder dat ze zich weerhouden voelen door een drempel…Want kunst en cultuur verrijkt je leven, maakt creativiteit los en zorgt dat je talenten naar boven komen.

22 juni doen we ook mee aan de cultuurnacht! Kom kijken en doen!

Je kunt ons ook steunen door vrijwilliger te worden van het ECI pop-up atelier. Lees hier meer.

We zijn  open!
Zaterdag en zondag van 13:00-17:00 uur


In een winkelpand midden in de stad, loopt iedereen langs en kun je zo even binnen wippen. Je kunt spullen van lokale kunstenaars en ontwerpers kopen (die we ook een platvorm bieden), je kunt meedoen aan inloop-workshops, je kunt een doe-het-zelf kunstpakket kopen en thuis aan de slag gaan, je opgeven voor een workshop en nog verder in de toekomst gaan we maandelijkse cursussen geven die voor iedereen geschikt zijn. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kijken naar al het moois wat er staat en even een kopje koffie of thee drinken in onze mini-huiskamer. Mooie bijkomstigheden van dit project zijn dat we de Hamstraat verlevendigen (deze kampt met veel leegstand) en we de lokale spots van deze straat onder de aandacht brengen (zoals het geboortehuis van de beroemde architect Pierre Cuypers ,16 mei 1827-1921 (bekend van o.a. Rijksmuseum en het Centraal station in Amsterdam) en de Joodse Synagoge. En de ECI cultuurfabriek in Roermond wordt hierdoor nog breder neergezet.

We creëren dus openheid en toegankelijkheid op gebied van kunst en cultuur voor iedereen, maar dan ook echt voor iedereen!


In samenwerking met Citymanagement, Gemeente Roermond en Bizz.