ECI pop up atelier


In de zomervakantie start ECI een pop up atelier op de Hamstraat 16 Roermond. Marion Beerens en Noortje Heijnen starten dit initiatief omdat Roermond en met name de Hamstraat kampt met veel leegstand en omdat we ECI breder willen neerzetten.  In samenwerking met Citymanagement Roermond en de Gemeente Roermond willen we de straat revitaliseren. Het pop up atelier is de start van dit project.

Wij willen graag cultuur op een laagdrempelige manier aanbieden. Iedereen kennis laten maken met verschillende activiteiten (o.a. inloop workshops tekenen, schilderen, textiel en keramiek) en de ECI onder de aandacht brengen. Creatief bezig zijn, even een pauze momentje, gewoon leuk in een inspirerende omgeving. Het stimuleren van de lokale kunst en cultuur en de culturele spots in de Hamstraat laten zien, zoals het geboortehuis van de beroemde architect Pierre Cuypers ,16 mei 1827-1921 (bekend van o.a. Rijksmuseum en het Centraal station in Amsterdam) en de Joodse Synagoge.

De financiering van dit project is grotendeels rond. Voor de inventaris, inrichting en inkoop van materialen kunnen wij nog een financiële steun in de rug gebruiken.

Draag je cultuur een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren om van de Hamstraat Roermond een levendige culturele winkelstraat te maken en de ECI nog breder op de kaart te zetten? Binnenkort kun je ons op voorjebuurt.nl steunen!