ECI senior


De ECI cultuurfabriek zet zich in voor een stad waar het prettig is om oud te worden en te zijn. Deelnemen aan culturele activiteiten – denk aan het volgen van een creatieve cursus en/of het bezoeken van een theatervoorstelling, film of expositie – heeft een positieve uitwerking op de psychische en fysieke gezondheid. Het geeft plezier, zingeving en brengt mensen samen.

ECI cultuurfabriek biedt films, theatervoorstellingen, concerten en cursussen aan geschikt voor ouderen. Verder is onze locatie volledig rolstoeltoegankelijk.  Onze receptie helpt jou graag bij het bestellen van tickets. Hieronder vind je een samengesteld overzicht van onze activiteiten.

Coronavirus: alle activiteiten geannuleerd t/m 1 juni 
In verband met het coronavirus zijn alle activiteiten in de theater- en popzaal, alle filmvertoningen en beeldende cursussen geannuleerd t/m 1 juni. Meer informatie lees je hier.

Theater & muziek


Film

Elke eerste donderdag van de maand vertonen wij in onze filmzaal een dementievriendelijke film. Het licht gaat niet helemaal uit en er is een pauze in de film. De eerstvolgende film wordt vertoond op donderdag 2 april. De titel maken we z.s.m. bekend.

Daarnaast zijn er matineevoorstellingen op vrijdag en zondag. Bekijk hier het volledige filmprogramma.


ECI Expo

Onze expositieruimte bevindt zich op de begane grond en eerste verdieping. Onze exposities maken deel uit van een gevarieerde, eigentijdse cultuurbeleving en zijn verweven met de tijd waarin we leven. Ze verbreden ons blikveld, reflecteren de tijdsgeest of openen nieuwe perspectieven. Kom kijken en durf te zien! De ECI Expo is dagelijks geopend van 09:00 – 20:30 uur en op zaterdag & zondag van 10:30 – 17:00 uur. Gratis toegankelijk. Kijk hier voor het programma.

Cursussen

Bij de ECI cultuurfabriek kun je kiezen uit meer dan 80 cursussen. Voor beginners en gevorderden. Voor liefhebbers en professionals. En voor alle leeftijden. De beeldende cursussen Tekenen & Schilderen en Keramiek & Boetseren zijn uitermate geschikt voor ouderen. Je kunt kiezen uit verschillende kortdurende- en langdurende cursussen, waarin je kennismaakt met verschillende technieken en materialen.

 


Nooit Te Oud?!

De ECI cultuurfabriek is één van de partners van Age Friendly Cultural City Roermond, oftewel Nooit Te Oud?! Samen met de Koninklijke Harmonie Roermond bieden wij in 2019/2020 creatieve cursussen aan speciaal voor Roermondse ouderen vanaf 55 jaar. Naast wekelijkse muziekklassen (€ 1,- p.p.) in het Harmonie Paviljoen, kun je ook diverse beeldende cursussen (€ 25,-) volgen. Deze worden telkens gegeven door professionele vakdocenten op goed bereikbare locaties in Roermond. Bekijk hier ons cursusaanbod.